Stiri: Social

Amenzi pentru posesorii de animale care lasă mizerie pe domeniul public

05.06.2015

În luna mai a acestui an, agenții din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală Sector 6 au aplicat 175 sancțiuni contravenționale persoanelor care nu au întreținut curățenia și igiena în spațiile de locuit, spațiile de desfășurare a activității, curți, spațiile verzi din jurul blocurilor.

Conform prevederilor Hotărârii Consiliului General al Municipiului București nr. 120/2010, privind Normele de salubrizare și igienizare ale Municipiului București, nerespectarea acestor condiții constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1000 lei la 3000 lei pentru persoane juridice și de la 200 lei la 1000 lei pentru persoane fizice.

Polițiștii locali Sector 6 au aplicat 38 de sancțiuni contravenționale posesorilor animalelor de companie care, în timpul plimbărilor pe domeniul public, n-au deținut asupra lor materialele necesare (făraș, mătură, pungă) pentru curățarea dejecțiilor provenite de la acestea.

Cei care nu se conformează riscă să fie sancționați contravențional cu amenzi cuprinse între 200 lei și 500 lei.

Direcția Generală de Poliție Locală Sector 6 informează ca acțiunile de control se vor desfășura permanent, aplicându-se, de câte ori va fi cazul, sancțiuni contravenționale, cu scopul de a asigura curățenia în Sectorul 6.