Stiri: Sanatate

Amethyst Radiotherapy a investit 10 milioane euro în deschiderea unui nou centru

13.10.2014

Amethyst Radiotherapy a investit 10 milioane de euro în deschiderea unui nou centru medical la Cluj. Acesta este cel de-al doilea centru din România, după cel din București, Otopeni, deschis în urmă cu doi ani. Investiţia a fost direcționată către dotarea cu echipamente și formarea echipei medicale, condusă de Gabriel Kacso, medic primar radioterapie și oncologie medicală şi doctor în medicină.

Centrul Amethyst Radiotherapy Cluj vine în întâmpinarea pacienților cu o gamă largă de servicii medicale pentru tratarea cancerului, oferind expertiză atât în radioterapie externă și internă – brahiterapie, oncologie, imagistică medicală, cât și terapii de suport, precum consiliere psihologică, grupuri de suport, sfaturi pentru o nutriție adecvată sau tehnici de control ale durerii.

În plus, pacienții beneficiază şi de una dintre cele mai complexe și inovative abordări în tratarea cancerului: conceptul de „tumor board”, prezent în prestigioase institute oncologice din Germania.

„În România, rata deceselor cauzate de cancer depășește media europeană, din cauza diagnosticării târzii și a lipsei de tratament adecvat. De doi ani luptăm alături de pacienții noștri pentru tratarea acestei boli, iar extinderea în zona centrală a țării este un pas vizat încă de la inaugurarea primului centru medical, în București. Prin investiția în tehnologie medicală de vârf și în specialiști cu o pregătire excepțională ne dorim să fim un partener de încredere pentru cât mai mulți pacienți romani”,a declarat Ema Deia, Chief Executive Officer Amethyst Radiotherapy România..

.

În cadrul centrului medical din Cluj, ca şi în cel din Bucureşti, ședințele de radioterapie sunt decontate integral de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.