Stiri: Companii

ANA IMEP a finalizat transferul de acțiuni către Nidec Corporation

01.06.2016

ANA IMEP, compania românească producătoare de motoare electrice cu sediul în Pitesti, anunţă finalizarea transferului a 94.8% din acţiuni către Nidec Corporation. Proprietarii ANA IMEP au ales să vândă pachetul majoritar către Nidec Corporation având în vedere calibrul internațional al grupului nipon și perspectivele de dezvoltare pe piața globală pe care acesta le oferă.

Cu o evoluție extrem de rapidă în ultimii 43 de ani, Nidec folosește în prezent cele mai înalte tehnologii de producție și își propune dezvoltarea unor noi platforme de creștere pentru industria auto, a electrocasnicelor și a motoarelor industriale.

În contextul acestei strategii de dezvoltare, ANA IMEP devine o parte componentă foarte importantă pentru divizia de Motoare pentru Aparaturi Electrocasnice, Comerciale și Industriale (ACIM) din cadrul Nidec Corporation.

Grupul Nidec intenționează să facă investiții substanțiale în vederea creșterii capacității de producție actuale a fabricii. Mai mult decât atât, Nidec intenționează să dezvolte IMEP și ca centru de inginerie și de servicii centralizate, furnizând astfel produse şi servicii cu valoare adăugată mai mare pentru întregul grup.

“ANA IMEP finalizează o tranzacție fundamentală pentru viitorul său ca jucător pe piața globală a producătorilor de motoare electrice. După 20 de ani, suntem mândri de ceea ce am realizat și deosebit de fericiți că am asigurat un viitor puternic pentru companie, dar și pentru întreaga economie locală. Această tranzacție va deveni un punct de reper și pentru comunitatea locală din Pitești care va beneficia de noi locuri de muncă și de perspective profesionale de interes pentru tinerii absolvenți din oraş şi din localităţile învecinate. Nu în ultimul rând, tranzacţia vine ca o recunoaștere a excelenței profesioniștilor din cadrul Ana IMEP şi a activității lor de-a lungul timpului”, a explicat conducerea companiei.