ANA TOWER certificare cladire verde

ANA TOWER intră în ”Comunitatea Clădirilor Verzi”

19.06.2020

ANA TOWER certificare clădire verde.  ANA TOWER a obținut Certificatul LEED PLATINUM, acordat de US Green Building Council. Certificarea a fost primită pe baza verificărilor tehnice făcute de Green Business Certification Inc.

ANA TOWER certificare clădire verde. Cerinţe

Certificatul LEED PLATINUM atestă faptul că ANA TOWER îndeplinește cerințele sistemului de evaluare ”LEED Green Building Core and Shell Development”, stabilit de consorțiul american format din US Green Building Council și Green Business Certification. Proiectul a obținut 89 de puncte. Acest lucru vine în condițiile în care certificarea LEED necesită minimum 70 de puncte.

ANA TOWER certificare clădire verde. Un exemplu de sustenabilitate

Certificarea LEED confirmă faptul că ANA TOWER este un exemplu de sustenabilitate. De asemenea, clădirea dovedește capacitatea inovativă a investitorului de a moderniza domeniul construcțiilor. Certificatul „Platinum” oferă recunoaştere acestei construcţii și plasează proiectul, pe plan mondial, în ”Comunitatea Clădirilor Verzi” (”Green Building Community”). Este vorba de un cerc restrâns de imobile realizate, în diverse locuri din lume, de dezvoltatori vizionari care au ca țel comun edificarea de clădiri sănătoase, din materiale naturale – piatră, granit, lemn – excepțional finisate, prietenoase atât cu mediul, cât și cu locatarii lor.

Ce spune dezvoltatorul clădirii?

”Suntem bucuroși că ANA TOWER aduce un nou standard de calitate pe piața din România. Certificarea LEED PLATINUM atestă fără nicio îndoială acest lucru. Clădirea este luminoasă, confortabilă și extraordinar de eficientă energetic datorită tehnologiilor înalte folosite, de la sistemul BMS până la fațada „Schüco” de tip „Unitized” de ultimă generație. În plus, de la înălțimea celor peste 110 de metri ai clădirii se deschide o perspectivă vizuală unică asupra Bucureștilor și a salbei sale de lacuri; în zilele senine se pot vedea Carpații!

Vremurile și vremea, aparent nefavorabile, ne ajută să testăm capacitatea de adaptare a clădirii atât la stările de urgență și de necesitate, cât și la furtunile de vară. Dumnezeu ne-a ajutat cu timp blând iarna, când finalizam lucrările, și ne ajută și acum, cu ploaie, să putem face testul de apă! Companiile care au închiriat mare parte din spațiile Ana Tower sunt încântate de condițiile oferite și de calitatea serviciilor. Încă mai avem câteva etaje disponibile, dar aceasta nu va mai dura mult. În continuare rămân mândru că sunt român și investesc în România”, a declarat Gheorghe Copos, dezvoltatorul clădirii.

ANA TOWER OFFICES face parte din grupul de societăți ANA HOLDING – alături de:

  • ANA HOTELS – unul dintre cei mai importanți jucători din industria hotelieră din România
  • ANA SPA și Athenee Palace SA
  • ANA TELEFERIC SA, cel mai important transportator pe cablu din România

Citeşte şi BNR: Finanţarea economiei reprezintă o preocupare majoră

 

 

 

 

Citiți și despre: