Stiri: Constructii

ANA TOWER certificare cladire verde

Ana Tower va fi construit de Strabag. Când va fi gata proiectul imobiliar?

22.03.2018

Grupul ANA a anunţat semnarea Contractului pentru construcția unuia dintre cele mai ambițioase proiecte imobiliare din zona de nord a Bucureștiului: Ana Tower. Contractul a fost atribuit companiei Strabag. Perioada de execuție a lucrărilor este de 19 luni, până la finalul anului 2019 Ana Tower urmând să fie dată în folosință.

Valoarea estimată a contractului este de aproximativ 39 de milioane de euro, fără TVA, și presupune construcția în zona de nord a Bucureștiului a unui imobil de 24 de etaje destinat sediilor de birouri. Ana Tower este un imobil care urmează să se ridice în zona Pieței Presei Libere, chiar lângă Crowne Plaza Hotel. Construcția destinată sediilor de birouri va avea peste 40.000 mp închiriabili, din care aproape 35.000 mp care corespund celor 24 de etaje (cu o medie de 1.378 mp/etaj) și 5.991 mp care deservesc cele 358 locuri de parcare dispuse pe 3 etaje subterane.

”Prin realizarea acestui proiect imobiliar premium pe piața de birouri din București, Grupul ANA demonstrează încă o dată că societățile antreprenoriale cu capital românesc pot dezvolta clădiri de top, comparabile din toate punctele de vedere cu cele realizate de dezvoltatorii imobiliari recunoscuți pe plan mondial. Ambiția noastră este de a realiza o clădire foarte performantă din punct de vedere al eficienței energetice, care oferă chiriașilor facilități excelente, într-o zonă care suntem convinși că va deveni în scurtă vreme un nou pol de business al Capitalei, mai ales după ce se va realiza și Magistrala 6 de metrou, care va lega Aeroportul Otopeni de Gara de Nord. Sunt român și investesc în Romania!”, a declarat George Copos, proprietarul Grupului ANA.

Proiectul este în curs de certificare “Platinum Green Building” de către LEED, având o performanță de top pe toate planurile: spațial, energetic, al gestionarii deșeurilor si geolocativ.

Amplasat într-o zonă verde a capitalei, cu acces ușor în punctele de maxim interes ale Bucureștiului, proiectul va deservi cu succes necesarul în creștere al zonei.

Având o construcție bazată pe modularitate, proiectul poate fi adaptat la nivelul fiecărui etaj astfel încât să satisafacă nevoile fiecărui chiriaș. Clădirea va fi prevăzută cu 8 lifturi inteligente cu o capacitate de 20 persoane fiecare și permite, în cea mai mare proporție, iluminarea naturală. La parter vor exista câteva spații comerciale, precum și o zonă destinată restaurantelor.

Din punctul de vedere al standardelor, Ana Tower este un proiect 100% conform cu standardele de securitate americane și europene, precum și cu certificările cladirilor de tip A.