Stiri: Finante

Programul IMM Leasing.

ANAF a identificat prejudicii de peste 1 miliard de euro în primele 5 luni

22.06.2015

ANAF a identificat prejudicii de peste 1 miliard de euro în primele cinci luni ale anului. Raportate la primele 5 luni ale anului trecut, rezultatele indică o creștere cu cca 87% a acestui indicator (prejudicii aferente sesizărilor penale), a anunţat Agenţia Naţională de Administrare Fiscală într-un comuncat de presă.

”Orientarea inspecţiilor fiscale către domeniile mari de activitate care prezintă risc fiscal ridicat şi îmbunătăţirea selecţiei contribuabililor pentru control au avut ca rezultat identificarea, în primele 5 luni, a unor prejudicii aferente sesizărilor penale transmise instituţiilor competente ale statului – pentru continuarea cercetărilor – în valoare de peste 1 miliard de euro (4,86 miliarde lei)”, precizează rerezentanţii ANAF.

Şi ceilalți indicatori au înregistrat, de asemenea, niveluri în creştere faţă de perioada similară a anului anterior:

· diferenţe de impozite (obligaţii principale şi accesorii) stabilite suplimentar – 7,87 miliarde lei, în creştere cu cca 122%;
· diminuarea pierderii fiscale – 866,93 milioane lei, în creştere cu aproximativ 61%;
· valoare măsuri asigurătorii instituite – 2,50 miliarde lei, în creştere cu cca 133%.

În primele 5 luni Inspecţia Fiscală a efectuat 26.280 de controale la contribuabili persoane juridice şi fizice.

„Subliniem faptul că aceste acțiuni de control, desfășurate de Inspecția fiscală din ANAF, vor continua în același ritm”, se arată în comunicatul de presă.