Stiri: Finante

ANAF începe operaţiunea „Revelion 2016”

08.12.2015

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) va începe, pe 31 decembrie, o nouă operațiune – „Revelion 2016” – prin care inspectorii vor controla localurile care organizează petreceri cu această ocazie. Astfel, după finalizarea primei etape a operațiunii „Cristal” și până la reluarea acesteia, la începutul lui 2016, conducerea ANAF a decis ca toate resursele operative și materiale implicate în verificarea centrelor engros din toată țara să fie relocate în cadrul unei noi operațiuni denumită „Revelion 2016”. Astfel, în perioada 31.12.2015 – 05.01.2016, inspectorii antifraudă vor controla, la nivelul întregii țări, localurile care organizează petreceri de revelion.

Instituţia urmărește verificarea modului în care operatorii economici au înregistrat sumele încasate pentru pachetele de Revelion vândute, precum și încasările din noaptea dintre ani, care nu au fost prinse în pachetele respective.

„Acțiunea se bazează pe monitorizarea ofertelor organizatorilor. În etapa de predocumentare, pe baza datelor din surse deschise și proprii legate de capacitatea localurilor, numărul pachetelor oferite la vânzare, cuantumul aprovizionărilor și înregistrarea acestora în evidențele contabile, s-a alcătuit profilul de risc și eșantionul de verificat”, au explicat reprezentanţii ANAF.