ANAF publică astăzi lista persoanelor cu datorii la stat

03.05.2016

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) va publica, astăzi, numele persoanelor fizice şi firmelor care au obligaţii fiscale restante la bugetul de stat. Lista va fi disponibilă pe site-ul instituţiei.

La începutul lunii aprilie, ANAF a mărit cuantumul minim al datoriilor la buget care vor fi publicate pe site-ul instituției, la 100.000 lei în cazul marilor contribuabili și la 1.500 lei la persoane fizice.
Contribuabilii ale căror restanțe fiscale înregistrate trebuie publicate vor primi notificări conținând cuantumul datoriilor, pentru a avea posibilitatea stingerii acestora sau clarificării situației fiscale.

„În procesul de analiză a oportunității modificării prevederilor OPANAF nr. 558/2016 au fost luate în considerare atât scopul de a preveni și reduce arieratele la bugetul general consolidat, cât și costurile necesare notificării, astfel încât se impune modificarea plafoanelor obligațiilor fiscale restante, care se vor publica pe pagina de internet www.anaf.ro. Obligația de publicare a listei debitorilor care înregistrează obligații fiscale restante este prevăzută de art. 162 din Codul de procedură fiscală aprobat prin Legea nr. 207/2015. Cuantumurile de la care obligațiile fiscale restante fac obiectul publicării pe pagina de internet a ANAF și Procedura de publicare a listelor debitorilor și cuantumul obligații fiscale restante înregistrate au fost aprobate prin OPANAF”, preciza atunci ANAF.

 

 

Citiți și despre: