Stiri: Finante

Declaratiile D100 si D101

ANAF: Spațiul Privat Virtual a atras 40.500 de utilizatori

07.03.2016

Spațiul Privat Virtual a atras 40.500 de utilizatori care au solicitat peste 215.000 de documente. Acest serviciu online este pus la dispoziția contribuabililor de Agenția Națională de Administrare Fiscală.

„Numărul celor care s-au înregistrat în Spațiul Privat Virtual (SPV) a depășit 40.500 de utilizatori, potrivit bilanțului Agenției Naționale de Administrare Fiscală realizat în martie 2016. Sunt peste 215.000 de documente solicitate și descărcate din Spațiul Privat Virtual, altele decât adeverințe de venit și certificate de atestare fiscală”, menţionează ANAF, într-un comunicat de presă.

Serviciul online al ANAF, Spațiul Privat Virtual, îi ajută pe contribuabili să afle mai ușor și mai rapid ce obligații fiscale au de plată și conturile de trezorerie unde le pot achita.

Plățile se pot face prin virament bancar sau prin ordin de plată, dar și prin serviciile de plăți online ale băncilor comerciale. O alternativă este și tipărirea notelor de plată către trezorerie. Odată înregistrați în Spațiul Privat Virtual, contribuabilii vor primi confirmarea plății, indiferent de modalitatea în care aceasta a fost făcută — prin ordin de plată, în numerar la ghișeul Trezoreriei, prin mandat poștal la oficiile Poștei Române sau prin virament în contul tranzitoriu al Ministerului Finanțelor Publice.

Serviciul este disponibil în toată țara și se află într-o continuă dezvoltare și diversificare.