Stiri: Constructii

Director general TeraPlast.

Analiză Tradeville: Rezultatele Teraplast atestă creșterea din sectorul construcțiilor

08.11.2018

Analiză Tradeville Teraplast: Grupul Teraplast a anunțat, recent, rezultate financiare pozitive. Acest lucru atestă creșterea sectorului de construcții, prin cererea ridicată pentru materiale specifice, bazându-se în aceeași măsură și pe o strategie de dezvoltare eficientă, conform unei analize realizate de Tradeville.

Analiză Tradeville Teraplast: Profitul

Astfel, în primele nouă luni ale anului curent, Teraplast a înregistrat un profit net de 22,3 milioane lei. Indicatorul este în creștere cu 40% față de aceeași perioadă a anului trecut. Trendul pozitiv vine pe fondul unei evoluții în creștere a vânzărilor, în special a celei înregistrate de divizia Steel, a cărei pondere în total venituri este de aproape 60%.

Vânzările diviziei Steel au avansat cu peste 208%, față de aceeași perioadă a anului precedent. Acestea au ajuns până la 350,7 milioane lei. Rezultatele Steel sunt urmate de vânzările înregistrate de divizia de mase plastice, cu un avans de peste 33%, până la 240,7 milioane lei.

Teraplast a beneficiat de o creștere a cererii de materiale de construcție. Aceasta a venit, mai ales, dinspre sectorul de clădiri rezidențiale.

Analiză Tradeville Teraplast: Trendul pozitiv este susținut de:

  • creșterea veniturilor populației
  • derularea programelor de stimulare a împrumuturilor ipotecare
  • o politică monetară expansionistă la nivel național, cât și global

De asemenea, rezultatele bune vin pe fondul implementării unei strategii eficiente de investiții și dezvoltare a companiei. Aceasta a vizat:

  • achiziția fabricii din Serbia de panouri sandwich
  • preluarea controlului companiei Depaco

La un an de la deschidere, TeraSteel Serbia a avut un volum de vânzări de peste 1 milion de metri pătrați de panouri termoizolante și peste 100.000 metri liniari de tablă cutată. Valoarea lor ajunge la 13 milioane de euro.

Analiză Tradeville Teraplast: Investiții

Conform analizei, în ceea ce privește investițiile, Teraplast își propune să continue campania de investiții. Astfel, în luna septembrie 2018 a depus trei proiecte pentru „Schema de ajutor de stat pentru stimularea investițiilor cu impact major în economie”, în valoare totală de 15 milioane de euro.

Pe de altă parte, cheltuielile operaţionale s-au majorat cu 102%, la 559 milioane de lei. Cu toate că, cheltuielile operaţionale au avut o majorare semnificativă, rezultatul operaţional a crescut cu 70%, la 32,5 milioane de lei, conform Tradeville.

Grupul TeraPlast este unul dintre cei mai importanţi producători autohtoni de materiale pentru piaţa construcţiilor.

Citește și Ce produse de papetărie cumpără românii online?