Analize medicale Synevo

Analize medicale Synevo: Câte teste medicale au realizat românii în 2018?

20.05.2019

Analize medicale Synevo. În 2018, 15% dintre români au efectuat cel puțin un test medical în laboratoarele Synevo. Liderul pieței locale de servicii de diagnostic de laborator a făcut publice, în cadrul unei vizite în Laboratorul Central Synevo, date despre numărul și tipologia testelor realizate pe parcursul lui 2018.

Analize medicale Synevo. 2,9 milioane de români

Așadar, peste 2,9 milioane români au accesat serviciile laboratoarelor Synevo. Numărul total de teste realizate a fost de 16,4 milioane. Nivelul este în creștere cu 9% față de anul anterior.

Cererea în creștere pentru servicii de diagnostic de calitate, precum și extinderea rețelei la nivel național au determinat compania să investească în îmbunătățirea automatizării etapelor pre și post analitice din Laboratorul Central Synevo.

Analize medicale Synevo. Echipamente noi

În acest context, compania a cumpărat, în 2018, un nou echipament Cobas complet, unic în România, pentru care a alocat fonduri totale de 1,1 milioane euro.

Synevo a achiziționat anul trecut o linie complet integrată Cobas. Aceasta este singura de acest tip din România care cuprinde și un modul post-analitic.

Analize medicale Synevo. Dotarea laboratoarelor

„Synevo investește constant, de peste 20 de ani, în dotarea laboratoarelor sale cu echipamente de ultimă generație pentru a ajuta medicii și pacienții din România să poată lua cele mai bune decizii în tratarea sau prevenția unor boli. Noile tehnologii colectează și grupează date în timp record, eliberând personalul medical de sarcini manuale repetitive și permițând concentrarea lor pe faza de interpretare și analiză medicală”, a declarat Laurențiu Luca, Director General Synevo România.

Analize medicale Synevo. Acuratețe maximă

Noul echipament permite efectuarea unui număr record de teste, cu acuratețe maximă și posibilitatea realizării unor teste suplimentare din aceeași probă, în interval de două săptămâni de la recoltare. În felul acesta se elimină necesitatea recoltării de probe suplimentare, aspect care contribuie la confortul pacientului și reducerea costurilor.

„Alături de îmbunătățirea operațiunilor de laborator clinic, vom continua dezvoltarea liniilor de diagnostic specializat – histopatologie, citologie și genetică. Credem că, prin investiții continue în tehnologie, în educația oamenilor noștri și asigurarea disponibilității serviciilor, vom continua dezvoltarea noastră în România, pe termen lung”, adaugă Laurențiu Luca.

Laboratorul Central de Referință Synevo a fost lansat în anul 2010 în urma unei investiții de 10 milioane de euro. În anul 2017 compania a inaugurat aici primul departament de histopatologie digitală din Europa de Sud-Est, în urma unei investiții de un milion de euro.

Analize medicale Synevo. Categorii de teste

Categoriile de teste care au înregistrat cea mai mare creștere în laboratoarele Synevo pe parcursul anului 2018 au fost Papanicolau – Citologie în mediu lichid și testele pentru alergii.

Synevo deține în acest moment în România o rețea de 17 laboratoare și 105 centre de recoltare. Laboratorul Central Synevo, amplasat în apropierea Capitalei, este cea mai mare și modernă unitate de acest tip. 

Citește și Bittnet ajunge la o capitalizare de piață de peste 100 milioane de lei

 

 

 

Citiți și despre:

O părere la “Analize medicale Synevo: Câte teste medicale au realizat românii în 2018?

  1. Pingback: A patra revolutie industriala - ce schimbari va aduce? | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.