Stiri: IT&C

Amenzi ANCOM

ANCOM a lansat licitaţia pentru televiziunea digitală

28.03.2014

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a demarat ieri licitaţia pentru acordarea a celor cinci multiplexurilor de televiziune digitală prin publicarea anunţului oficial privind punerea în vânzare a caietului de sarcini.

Cei interesați pot depune candidatura până pe data de 8 mai, anul curent. De asemenea, caietul de sarcini poate fi achiziţionat de la sediul ANCOM din Bucureşti, iar persoana împuternicită să ridice caietul de sarcini trebuie să prezinte dovada de plată a contravalorii caietului de sarcini, de 4.000 lei.

”Pentru a participa la licitaţie, fiecare candidat trebuie să achiziţioneze caietul de sarcini şi să îndeplinească cumulativ o serie de criterii de calificare, ca de exemplu: să fie societate comercială română sau străină; cifra de afaceri medie pe ultimii 3 ani sau pe perioada scursă de la înfiinţare, dacă aceasta este mai scurtă de 3 ani, să fie de minimum 2.000.000 euro; durata de funcţionare prevăzută în actul constitutiv trebuie să fie cel puţin până la data de 17 iunie 2025; să-şi fi îndeplinit obligaţiile exigibile de plată către bugetul de stat, bugetele asigurărilor sociale şi fondurile speciale ale impozitelor, taxelor, contribuţiilor şi altor venituri şi către ANCOM. Nu pot participa la licitaţie mai multe companii care fac parte din acelaşi grup”, au explicat reprezentanții ANCOM, într-un comunicat de presă.

Documentele depuse vor fi analizate de către comisia de licitație, iar candidaţii care se califică în etapa următoare vor fi anunțați până la data de 15 mai sau până la data de 22 mai dacă se impune organizarea rundelor de licitaţie sau nu, în funcţie de raportul dintre cerere şi ofertă.

Dacă cererea depăşeşte resursele disponibile, rundele de licitaţie vor debuta pe 5 iunie.

Preţul de pornire în licitaţie pentru fiecare multiplex este de 300.000 euro – taxa minimă de licenţă stabilită de către Guvern, la propunerea ANCOM. Toate multiplexurile vor fi acordate pe o perioadă de 10 ani, iar licenţele vor intra în vigoare începând cu 17 iunie 2015. Câştigătorii vor avea obligaţia de a achita taxa de licenţă rezultată în urma licitaţiei în cel mult 90 de zile calendaristice de la data anunţării rezultatelor procedurilor de selecţie.