Stiri: Finante

Andreas Treichl rămâne preşedintele Erste şi în următorii cinci ani

17.09.2015

Mandatul lui Andreas Treichl de președinte al Board-ului director al Erste Group Bank AG a fost extins până la jumătatea anului 2020 de către Consiliul de Supraveghere al grupului austriac. Decizia a fost luată pentru a se asigura că Erste Group, avându-l la conducere pe Andreas Treichl, își va continua parcursul de succes într-un mediu competitiv care se modifică constant și este continuu sub presiunea autorităților de reglementare.

„Sunt foarte încântat că Andreas Treichl a acceptat prelungirea mandatului. El a demonstrat, în special în ultimii ani, cât de important este să adopți decizii clare, o strategie constantă și să adaptezi în mod constant compania la solicitările noilor clienți”, a afirmat Griedrich Rödler, președintele Board-ului de supraveghere al Erste Group.

Andreas Treichl își va păstra funcția de director general al Erste până la data de 30 iunie 2020.

Andreas Treichl a fost numit în funcția de director general al Erste Group Bank AG în 1997, sub conducerea sa, grupul devenind unul dintre cei mai importanți creditori din Europa Centrală și de Est (CEE), cu circa 16 milioane de clienți.

În prima jumătate a anului, profitul net al grupului a crescut la 487,2 milioane de euro.