Stiri: Companii

Teste de personalitate angajare

Angajări 2021. Ce specializări caută companiile?

19.02.2021

Angajări 2021. Cu toate că numărul de candidați disponibili în piață a crescut considerabil în ultimul an, pentru anumite poziții cheie sau acolo unde este nevoie de un număr mare de candidați într-o perioadă scurtă de timp, pentru recrutori poate fi în continuare dificil să găsească persoanele cele mai potrivite pentru locurile de muncă pe care le au deschise.

Angajări 2021. Cerinţele companiilor

Dincolo de CV-urile pe care le primesc constant de la aplicanți, aceștia caută activ anumite profile care să fie compatibile cu cerințele lor. Cuvintele cheie cel mai des folosite de către specialiștii în resurse umane care au căutat CV-uri în baza de date eJobs, în ultimul an, au fost:

  • ”call center”
  • ”customer support”
  • ”java developer”
  • ”sales”
  • ”accountant”
  • ”technical support”
  • ”germană”

Dinamica pieţei muncii

”Pe de o parte, aceste cuvinte ne arată care este dinamica pe piața muncii și unde anume este nevoie de candidați, pe de altă parte, sunt informații importante pentru cei care își caută un loc de muncă pentru că au indicii despre cum să își construiască CV-urile astfel încât să fie mai ușor de găsit de angajatori. Nu este o surpriză faptul că vedem căutări active pentru domenii precum call center, vânzări sau IT pentru că, așa cum știm, au continuat să aibă nevoie de oameni indiferent de contextul pieței”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Angajări 2021. Limbi străine

După germană, franceza este a doua cea mai căutată limbă străină. Acestea sunt urmate la distanță destul de mare de spaniolă și italiană. Cei care vorbesc limbi străine sunt căutați atât pentru joburile din țară, în domenii precum call-center sau customer support, dar și de către angajatorii din străinătate, care, în ultimul an, au fost extrem de interesați de candidații din România.

Angajări 2021. Un CV „adus la azi”

”Sunt mulți candidați care își actualizează CV-urile doar atunci când sunt presați să își schimbe jobul, însă trebuie să știe că ei își cresc șansele de a primi o ofertă de angajare dacă au în permanență CV-ul adus la zi. Cu alte cuvinte, orice promovare, orice schimbare de departament, orice limbă străină nou învățată sau abilități nou dobândite ar trebui să fie trecute în CV-urile pe care le-au folosit de-a lungul timpului pentru a aplica prin intermediul platformelor de recrutare”, explică Bogdan Badea.

Lunar, pe eJobs.ro există peste 1 milion de aplicări. În luna ianuarie, pragul a trecut de 1,3 milioane. Datele aferente lunii februarie arată deja aproximativ 900.000 de aplicări ale candidaților activi pe platformă.

Citeşte şi Structura Anului Şcolar 2021-2022. Pe ce dată începe şcoala în septembrie?