Angajari eJobs 2021

Angajări eJobs 2021: În ce domenii se găsesc cele mai multe locuri de muncă?

09.04.2021

Angajări eJobs 2021. Peste 70.000 de locuri de muncă noi au fost publicate, în primele trei luni ale anului 2021, pe platforma de recrutare eJobs.ro. Numărul este similar cu cel din aceeaşi perioadă a anului trecut. Pe de altă parte, aplicările candidaţilor au avansat cu 70%, la nivel comparativ. Vorbim, aşadar, de un avans de la 2,7 milioane la aproape 4 milioane, cu o medie lunară de aproximativ 1,3 milioane de aplicări.

Angajări eJobs 2021. Domeniile în care se fac angajări

Domeniile în care este, în prezent, cea mai mare nevoie de candidaţi sunt:

  • retail
  • prestări servicii
  • IT
  • telecom
  • call center /BPO
  • industria alimentară
  • producţie

Conform datelor eJobs, în clasamentul oraşelor în care există cele mai multe oportunităţi pentru cei care vor să se angajeze se află: Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Braşov şi Iaşi.

Cele mai multe CV-uri sunt postate pentru locuri de muncă în vânzări, relaţii clienţi/call center, administrativ/logistică, marketing, e-Commerce, bănci sau IT.

Candidaţii care aplică cel mai mult sunt din categoria de vârstă 25 – 35 de ani, cu un nivel mediu de experienţă.

Şi tinerii cu vârste între 18 şi 24 de ani înregistrează un ritm accelerat. Aceştia depun peste 500.000 de aplicări pe lună. În ierarhie urmează categoria 36 – 45 de ani şi candidaţii care au peste 45 de ani.

Angajări eJobs 2021. Tendinţe

„Primul trimestru al anului continuă, de asemenea, două tendinţe importante începute în 2020, respectiv interesul crescut al candidaţilor pentru joburile full-time din cadrul companiilor mari, multinaţionale, precum şi un avânt al tinerilor aflaţi la început de carieră de a începe primul job cât mai devreme, înainte de terminarea studiilor. Totodată, joburile din străinătate rămân ca opţiune secundară pentru toate categoriile de vârstă şi nivelurile de experienţă”, au declarat reprezentanţii eJobs.

În ceea ce priveşte aplicările, specialiştii în resurse umane afirmă că, în următoarea jumătate de an, cel puţin, este de aşteptat ca ritmul lunar să nu scadă sub pragul de 1,3 milioane.

În prezent, peste 23.000 de locuri de muncă pentru România şi străinătate sunt disponibile pe platforma www.ejobs.ro.

Citeşte şi Ce beneficii extrasalariale au acordat companiile în pandemie?