Stiri: Sanatate

Piata muncii din Romania 2020

Ministerul Sănătății, anunț important în contextul pandemiei de coronavirus

31.03.2020

Angajări Ministerul Sănătății. Instituția a anunțat că numărul maxim de posturi din cadrul direcțiilor de sănătate publică și serviciilor de ambulanță se suplimentează cu 2.000 posturi. Așadar, la propunerea Ministerului Sănătății, Guvernul a aprobat Hotărârea pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii.

Așadar, potrivit actului normativ, pe o perioadă determinată de șase luni, numărul maxim de posturi din cadrul direcțiilor de sănătate publică și serviciilor de ambulanță se suplimentează cu 2.000 posturi.

Angajări Ministerul Sănătății. Este vorba despre un număr de:

a) 1000 de posturi pentru direcţiile de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti;

b) 1000 de posturi pentru serviciile de ambulanţă judeţene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov.

Necesitatea acestei măsuri

Această măsură este necesară având în vedere evoluția situaţiei epidemiologice determinată de răspândirea coronavirusului pe teritoriul României, precum și declararea pandemiei de către Organizația Mondială a Sănătății la data de 10 martie 2020.

Angajări Ministerul Sănătății. Evaluarea riscului de sănătate publică

”Evaluarea riscului de sănătate publică pentru perioada imediat următoare indică o creştere a numărului activităților de supraveghere activă, depistare timpurie, izolare şi tratare a cazurilor COVID 19 pozitive, de urmărire a contactelor şi prevenire a răspândirii continue a infecţiei care impune nevoia de suplimentare a personalului implicat în aceste activități”, a anunțat Ministerul Sănătății.

În contextul actual, echipajele operative ale serviciilor de ambulanță sunt implicate atât în transportul pacienților confirmați cu COVID-19, cât și în recoltarea probelor de la persoanele aflate în carantină sau izolare la domiciliu.

Angajări Ministerul Sănătății. Triajul epidemiologic

În plus, personalul direcțiilor de sănătate publică asigură triajul epidemiologic din punctele de trecere a frontierei, monitorizează persoanele aflate în auto-izolare la domiciliu, monitorizează persoanele aflate în carantină, recoltează probe în teren de la persoanele care corespund definiției de caz pentru testarea coronavirusului.

Angajări Ministerul Sănătății. Numărul de posturi

La ora actuală, numărul de posturi alocat și repartizat integral prin ordin de ministru pentru direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București este de 3.862. Pentru serviciile de ambulanță județene și Serviciul de ambulanță București-Ilfov este de 11.733 posturi.

Citește și Vești proaste! Cât de grea va fi criza economică determinată de pandemia de coronavirus?