Oferte locuri de munca

Angajări România 2020: Câte oferte de joburi sunt disponibile în acest moment?

06.05.2020

Angajări România 2020. Repornirea pieței muncii începe să prindă un contur din ce în ce mai clar. Acest lucru se poate observa odată cu apropierea încheierii stării de urgență, care a blocat, temporar, ritmul angajărilor. În ultimele două săptămâni s-a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de joburi nou apărute în piață. Este vorba de peste 500 de locuri de muncă postate în fiecare zi pe eJobs.ro.

Angajări România 2020. Domenii

Cele mai multe locuri de muncă noi sunt disponibile în următoarele domenii:

  • vânzări
  • construcții
  • call center și BPO
  • IT
  • logistică

În prezent, în aceste domenii sunt peste 9.000 de locuri de muncă destinate candidaților din toată țara, indiferent de nivelul de experiență.

Angajări România 2020. Munca de acasă

În plus, angajatorii din sectorul serviciilor au început să lanseze un număr semnificativ de joburi remote. Acest lucru vine în condițiile în care tot mai mulți candidați își doresc să aibă posibilitatea de a lucra, fie doar și un anumit număr de zile pe săptămână, de acasă.

Din acest punct de vedere, ne aflăm, cel mai probabil, la un maxim istoric al numărului de locuri de muncă remote scoase în piață de companiile din România. Candidații au la dispoziție, acum, peste 1.000 de joburi pe care le pot face de acasă.

Odată cu creşterea numărului de locuri de muncă, în mod firesc, apare și rata aplicărilor candidaților.

Ce spune CEO-ul eJobs?

”Numărul candidaților activi pe eJobs.ro crește în fiecare zi, iar ritmul cu care aplică este cu aproximativ 60% mai mare decât în luna anterioară. Pentru companii este ocazia perfectă de a-și construi baze solide de candidați relevanți și de a închide procese de recutare de două ori mai repede decât înainte, inclusiv acum când, apelează la video interviuri, în detrimentul întâlnirilor clasice, față în față”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Citeşte şi Turismul în România: Scădere drastică în luna martie