Stiri: Social

Angajati cu Sindrom Down

Special Olympics vizează creșterea numărului de angajați cu Sindrom Down

07.01.2020

Fundatia Special Olympics din România a anunțat că implementează proiectul ”Angajați, NU Asistați!”, printr-o finanțare de la ING Tech Romania, hub-ul global de tehnologie al grupului ING, în cadrul programului Shift Vieți.

Proiectul își propune să crească șansele de angajare ale persoanelor adulte, cu Sindrom Down, de pe teritoriul României, pe o perioadă de 12 luni (1.11.2019 – 30.10.2020). Acest proiect are în vedere 12 orașe din țară.

Angajați cu Sindrom Down. În cadrul proiectului, 120 de persoane cu Sindrom Down vor învăța:

  • să își caute un loc de muncă
  • să comunice cu posibilii angajatori
  • să se prezinte la interviul de angajare
  • să se integreze la noul loc de muncă
  • să relaționeze cu colegii și managerii

Totodată, angajatorii vor fi conștientizați în legătură cu faptul că persoanele cu Sindrom Down pot fi angajate dacă mediul de lucru este adaptat specificului si abilităților lor.

Angajați cu Sindrom Down. Dezvoltarea unei platforme

Una din direcțiile importante ale proiectului este reprezentată de dezvoltarea unei platforme on-line cu informații utile pentru cele trei categorii de persoane implicate: beneficiari, aparținători, angajatori (inclusiv CV-uri video ale candidaților cu Sindrom Down).

Ghid de angajare a Persoanelor cu Sindrom Down

Componenta dedicată persoanelor cu Sindrom Down este adaptată nivelului de înțelegere al acestora (Easy Reading). În același sens, va fi documentat și redactat primul Ghid de angajare a Persoanelor cu Sindrom Down din țara noastră.

Ghidul se va lansa în cadrul Forumului Național ”Angajați, NU Asistați!”. Evenimentul va avea loc în această primăvară, la București.

Forumul va aduce împreună persoane cu Sindrom Down, aparținători, manageri și experți HR, ONG-uri și traineri.

Evenimentul va fi apoi replicat la scară mică în alte 12 orașe, prin organizarea de workshop-uri cu angajatori locali, specialiști și persoane cu Sindrom Down din comunitate (identificare de aptitudini, pregătire pentru interviu, managementul stress-ului etc).

Citește și Kaufland lansează o colecție de articole sportive 100% sustenabile