Locuri de munca 2020

Companiile din România caută angajați în străinătate

27.02.2020

Angajați din străinătate. Aproape un sfert dintre angajatori iau în calcul să angajeze personal din străinătate în perioada următoare. În plus, alți 11% spun că au făcut deja demersuri în acest sens. Totodată, 22% dintre companii nu exclud această opțiune, arată rezultatele unui sondaj efectuat de platforma de recrutare BestJobs.

Angajați din străinătate. Motive

Peste 70% dintre companii spun că principalul motiv pentru recrutarea de angajați străini este lipsa forței de muncă specializate de pe piața locală.

Alte motive importante pentru importul de personal sunt:

  • productivitatea redusă a angajaților români
  • pretențiile salariale ridicate raportat la cerințele jobului
  • aptitudinile candidaților

Angajați din străinătate. Locuri de muncă

Principalele poziții pentru care companiile de pe piața locală ar apela la angajați din străinătate sunt cele de:

  • muncitori necalificați (45% dintre angajatori)
  • ingineri/specialiști în domenii diverse (41%)
  • muncitori calificați (33%)
  • poziții în IT&C (12%)
  • poziții de management (8%)

Angajați din străinătate. Ce țări sunt vizate?

Angajatorii români se orientează în principal spre piețele unde pot găsi personal la costuri mai reduse, vizată fiind, în primul rând, regiunea Europei de Sud-Est, în ansamblu, și Republica Moldova în special. După aceea, companiile vizează țări asiatice pentru atragerea de personal, statele din Uniunea Europeană fiind pe locul trei în topul preferințelor. Pe ultimul loc sunt țările africane.

Angajați din străinătate. Salariile oferite

Cei mai mulți recrutori (47%) sunt dispuși să ofere un salariu net cuprins între 300 și 400 de euro pentru angajații din afara țării. În plus, 24% ar vrea să ofere cel mult 500 de euro.

10% ar putea oferi până la 800 de euro, alți 8% ar plăti între 800 și 1.000 de euro, dar există și angajatori (7%) care sunt dispuși să ofere 1.000 de euro pentru pozițiile specializate.

Sistemul de muncă de la distanță

Pe de altă parte, tot pentru a atrage personalul de care au nevoie, circa 40% dintre companii spun că au în plan pentru acest an implementarea de sisteme care permit munca de la distanță sau de acasă. O treime dintre respondenți afirmă că au deja experiență cu astfel de sisteme.

Însă, cea mai mare parte a respondenților (41%) spun că sub 10% din personal poate beneficia de munca de la distanță, iar alți 20% declară că procentul urcă până la 20%. Cele mai potrivite funcții pentru munca de la distanță, în opinia angajatorilor, sunt cele din IT&C, financiar & contabilitate, marketing și agenți de vânzări. La polul opus, funcțiile care nu pot beneficia de un program de muncă remote sunt cele din producție, management sau din zona tehnică.

Angajatorii recunosc beneficiile acestui tip de muncă de la distanță. Astfel, jumătate dintre respondenți admit că existența sistemelor care permit lucrul de acasă sau de la distanță crește șansele de ocupare a pozițiilor, iar 45% spun că munca de acasă sau de la distanță este un instrument de fidelizare a angajaților.

Citește și Ajutor de stat TAROM. Anunțul făcut de Comisia Europeană

 

 

Citiți și despre:

O părere la “Companiile din România caută angajați în străinătate

  1. Pingback: Zboruri Italia Wizz Air - Rute afectate de coronavirus | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.