Stiri: Retail

Angajaţii Carrefour primesc o majorare salarială

14.02.2016

Retailerul Carrefour a decis, împreună cu partenerii sociali, creșteri salariale pentru 95% dintre angajații săi de bază din magazine, Decizia, luată împreună cu sindicatele și reprezentanții angajaților din magazine, face parte din noua strategie de dezvoltare a unuia dintre cei mai dinamici angajatori din zona de retail din ţara noastră, strategie care se bazează pe siguranța, independența și inițiativa angajaților săi.

Compania anunță că anul 2016 este un moment decisiv de creștere, prin extinderea și diversificarea ofertei, serviciilor, dar și infrastructurii de magazine, confirmată și de semnarea acordului de achiziție a societăţii Billa România.

Creșterile salariale medii, aplicabile începând cu 1 februarie 2016, variază între 16% și 21 %, în funcție de strategiile de dezvoltare regională și sectorială.

„Dialogul social în Carrefour este, din punctul meu de vedere, cel mai bun din retailul românesc. Faptul că întreaga companie se preocupă de modul în care se întâmplă acest dialog, de problemele ridicate de angajați, de felul în care acestea sunt rezolvate, conduce la o atmosfera de lucru mult mai bună decât în alte companii. Salut inițiativa Carrefour de a demara aceste negocieri la început de an. Am ajuns împreună la un rezultat care mă bucură foarte mult”, a declarat Vasile Gogescu, Președintele Federației Sindicatelor din Comerț, la întâlnirea cu reprezentanții sindicali și directorii de magazine care a avut loc la finalul lunii ianuarie.

Ana Krasovschi, Director Resurse Umane, Carrefour România, a afirmat că retailerul a început reforme majore în relația sa cu angajații actuali și cu cei care-și doresc un loc de muncă sigur în cadrul companiei.

„În 2016 vrem să confirmăm că suntem unul dintre cei mai dinamici angajatori din piață. Siguranța locului de muncă, transparența și flexibilitatea sunt condiții obligatorii pentru a crea un mediu de lucru unde oamenii să se simtă bine, să fie performanţi și să inoveze. Prin relația onestă și proactivă cu sindicatele și partenerii noștri sociali vrem să arătăm încă o dată colaboratorilor noştri prezenţi şi viitori că resursele umane sunt despre și pentru oameni”, a declarat Ana Krasovschi.