Amenda Posta Romana

Angajații Poștei Române, implicați în deciziile privind redresarea companiei

20.10.2017

Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Lucian Șova alături de directorul general interimar al Companiei “Poșta Română”, Elena Petrașcu s-au întâlnit, la Pitești cu reprezentanți ai angajaților CNPR din 11 județe ale țării (Argeș, Dolj, Olt, Vâlcea, Sibiu, Tulcea, Brașov, Prahova, Mehedinți, Gorj și Alba).

În cadrul ședinței de lucru s-a discutat despre probleme pe care le au angajații CNPR în activitatea lor, precum lipsa dotărilor, despre găsirea unor soluții pentru rezolvarea acestora și despre implicarea directorilor regionali în deciziile importante ale companiei.

Lucian Șova a prezentat Planul de redresarea a CNPR, aprobat prin memorandum de către Guvernul României în 27 septembrie, și a subliniat că măsurile prevăzute în planul strategic trebuie să fie îndeplinite la termenele stabilite. Ministrul a precizat că se fac eforturi susținute pentru reașezarea companiei în poziția pe care ar trebui să o ocupe în raport cu concurenții de pe piață, precum și în fața clienților și a angajaților. Lucian Șova a subliniat că nu există nicio prevedere privind reducerea personalului de execuție, ci sunt luate în calcul măsuri de reconversie și dotare corespunzătoare a angajaților.

“Avem în vedere o flexibilizare a activității companiei, un management central modern, un management regional adaptat fiecărei zone geografice și care să funcționeze pe criterii de competitivitate și de profitabilitate, astfel încât să putem genera un sistem de salarizare și de bonusuri corespunzătoare pentru ca și la nivelul personalului de execuție să existe motivare”, a declarat ministrul Lucian Șova în fața reprezentanților tuturor categoriilor de personal din Poșta Română, reuniți la Pitești.

Directorul interimar al CNPR a anunțat formarea unui grup de lucru care se va ocupa de înființarea Centrelor de profit la nivel regional, una dintre măsurile de reorganizare a companiei prevăzute în Planul de redresare. Comitetul va fi format din angajați ai companiei din toată țara. Totodată, compania va începe, în perioada imediat următoare, procedura de achiziție a unor materiale absolut necesare pentru îmbunătățirea activității în oficiile poștale. Printre acestea, cititoare de coduri de bare, cântare și mașini de înfoliat.

Astfel de întâlniri cu angajați din toate domeniile de activitate ale companiei „Poșta Română” vor avea loc în toate centrele regionale din țară.

 

 

Citiți și despre: