Angajaţii Wienerberger au construit case pe șantierul Habitat for Humanity Cumpăna

05.09.2016

Timp de două zile, 24 de angajați ai grupului Wienerberger au construit case pe șantierul Habitat for Humanity Cumpăna. Voluntarii, veniţi din 13 țări, au lucrat la ridicarea caselor, în perioada 31 august – 1 septembrie, alături de familiile beneficiare.

“Colaborarea cu Habitat for Humanity a crescut de la an la an. Înainte puteam vorbi doar despre donații de materiale de construcție, astăzi suntem bucuroși să contribuim și cu expertiza, cunoștințele și forța noastră de muncă”, a declarat Gerhard Koch, director responsabilitate socială Wienerberger Austria.

Experiența pe șantierul din Cumpăna este parte din programul internațional de training Wienerberger: “Ready4Excellence”, prin care grupul dorește să le ofere angajaților săi posibilitatea de a-și îmbunătăți abilitățile profesionale și culturale.

„Rezultatele și entuziasmul, precum și angajamentul tuturor părților implicate, arată cât de benefic este acest parteneriat. În vremuri economice dificile, acest tip de mobilizare are o contribuție semnificativă la reducerea sărăciei. Și noi nu putem singuri, avem nevoie de parteneri de încredere, cum este Wienerberger”, a declarat Greg Foster, vicepreședinte Habitat for Humanity Europe, Middle East și Africa.

În anul 2012, Wienerberger și Habitat for Humanity au încheiat un parteneriat pentru ajutorarea familiilor din România și Bulgaria pentru a avea un loc decent în care să trăiască.

Compania a oferit asociaţiei sprijin financiar, cărămizi, țiglă și expertiză tehnică. Per total, aproape 130 de familii au primit o nouă casă sau au avut casa renovată cu produsele Wienerberger.

 

 

Citiți și despre: