Stiri: IT&C

Angajatori de TOP

Angajatori de TOP: În ce domeniu se găsesc cele mai multe joburi în România?

31.03.2021

Angajatori de TOP. După ediția Business, cel mai mare târg de carieră din țară, Angajatori de TOP, continuă cu cea de a 2-a ediție, cu focus pe tehnologie. În perioada 1 aprilie – 11 aprilie, toți candidații interesați de industria IT&C, indiferent de nivelul de experiență, au ocazia să își găsească oportunitatea de carieră potrivită, printre joburile și programele pentru tineri oferite de companiile din domeniu. Ediția Angajatori de TOP Tehnologie se desfășoară online, pe portalul Hipo.ro, la nivel național, cu focus pe marile orașe precum: București, Timișoara, Iași, Cluj-Napoca, Brașov, Ploiești, Pitești sau Sibiu.

Angajatori de TOP. Creştere importantă a domeniului IT&C

Industria tehnologiei s-a aflat în plină ascensiune în ultimii ani în România. Conform Institutului Național de Statistică, domeniul IT&C a avut o creștere economică de 2,4% în 2020 iar contribuţia acestui sector la formarea PIB a fost de 7%. Sectorul IT&C are un potențial de dezvoltare foarte bun în România, în condițiile în care perioada pandemiei a precipitat nivelul de digitalizare la nivelul companiilor.

Conform raportului Hipo.ro, sectorul IT&C se situează pe prima poziție pentru al treilea an consecutiv în topul domeniilor în care se fac cele mai multe angajări. Domeniul tehnologiei se află de asemenea pe primul loc și în topul industriilor cu cei mai bine plătiți angajați. Salariul mediu atinge cifra de 7.750 RON. Veștile sunt bune și pentru juniorii care doresc să își clădească o carieră în domeniul IT. Specializările cu cele mai multe oferte pentru studenți, absolvenți sau candidati entry-level sunt informatica și cibernetica.

Angajatori de TOP. Companii care recrutează

Anul 2021 vine cu un număr semnificativ de companii care recrutează în domeniul IT&C. Echipa Angajatori de TOP Tehnologie a pregătit mai jos o selecție de angajatori activi din această industrie, pe care candidații ar trebui să-i urmărească mai atent dacă sunt în căutarea unui nou job: Cognizant Softvision, Continental, Bosch Service Solutions, WEBHELP România, The Estée Lauder Companies, Veeam Software, MassMutual România, Automatic Data Processing (ADP) România, ACCESA, BearingPoint România, METRO.digital, Dell Technologies, Accenture, ABA – Work in Austria, Vodafone România, Grupul Enel, Societe Generale Global Service Centre (SG GSC), Elektrobit Automotive România, Huawei, Nokia, virtual7, msg Systems România, Hella România, TE Connectivity Sensor Solutions.

Centrul de Resurse în Carieră

Pe lângă o paletă largă de joburi, participanții vor putea dispune gratuit de serviciile din Centrul de Resurse în Carieră:

• Consultanță pentru dezvoltarea și îmbunătățirea CV-ului;
• Discuții live cu angajatorii;
• Consiliere în carieră pentru tineri și pentru cei care aleg să își schimbe jobul;
• Profesioniști HR care vor oferi informații și consiliere în carieră candidaților.
• Workshopuri tehnice
• TechTalks 2021 – eveniment ce include conferințe tehnice dedicate pasionaților de tehnologie

Citeşte şi CNAS, anunţ important pentru pacienţi. Ce măsură nouă se aplică de la 1 aprilie 2021?