Stiri: Companii

QUALITANCE preia ALTEN Group

Angelini Holding preia Famecccanica Data

27.06.2022

Angelini Holding preia Famecccanica Data. Consiliul Concurenţei a anunţat că a autorizat tranzacția prin care Angelini Holding S.p.A., Italia, preia Famecccanica Data S.p.A., Italia. Instituţia a constatat că această operațiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței de pe piaţa locală.

Activitatea Grupului Angelini

La nivel mondial, activitatea Grupului Angelini este structurată pe şase paliere: produse farmaceutice, parfumerie și îngrijire a pielii (frumusețe), produse de îngrijire personală, produse de întreținere a țesăturilor și de îngrijire casnică (prin societatea Fater), producția și comercializarea vinurilor fine, mașini pentru producția și ambalarea produselor de unică folosință de igienă (prin societatea Fameccanica), alimente pentru copii (prin intermediul unui joint-venture cu Hero Group).

Grupul Angelini în România

În România, Grupul Angelini activează prin intermediul a două subsidiare: Angelini Pharmaceuticals România S.R.L. (activă pe segmentul produse farmaceutice) şi Fater Central Europe S.R.L. (activă pe segmentul îngrijire personală, produse pentru întreținerea țesăturilor și produse de îngrijire casnică).

Fameccanica are ca obiect principal de activitate fabricarea de produse industriale, mașinării.

Fameccanica deține controlul administrativ și corporativ al Fameccanica Group – centru de dezvoltare și proiectare a tuturor platformelor tehnologice Fameccanica pentru fabricarea de mașinării inovatoare.

Angelini Holding preia Famecccanica Data. Analiza Consiliului Concurenţei

În urma analizei, Consiliul Concurenței a constatat că această operațiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața românească sau pe o parte substanțială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurențial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorității naționale de concurență, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

Citeşte şi Banca Transilvania poate să preia Țiriac Leasing. Anunţul făcut de Consiliul Concurenţei