Slide

Stiri: Sanatate

SD Worx People preia Romanian Software

Angelini Holding vrea să preia Famecccanica. Ce anunţ a făcut Consiliul Concurenţei?

08.04.2022

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Angelini Holding S.p.A., Italia, are în plan să preia Famecccanica Data S.p.A., Italia. Instituţia va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal.

Angelini Holding S.p.A din Italia desfășoară o activitate structurată pe mai multe paliere: produse farmaceutice, parfumerie și îngrijire a pielii, produse de îngrijire personală, produse de întreținere a țesăturilor și de îngrijire casnică, producția și comercializarea vinurilor fine, mașini pentru producția și ambalarea produselor de unică folosință de igienă, alimente pentru copii.

Activitatea Angelini Holding în România

În România, Grupul Angelini activează prin intermediul a două subsidiare, Angelini Pharmaceuticals România S.R.L. – activă pe segmentul produse farmaceutice – şi Fater Central Europe S.R.L. – activă pe segmentul îngrijire personală, produse pentru întreținerea țesăturilor și produse de îngrijire casnică.

Fameccanica Data S.p.A., Italia, produce și vinde echipamente de automatizare și robotică necesare fabricării produselor de igienă, îngrijire personală, echipamentelor pentru ridicarea coletelor și automatizarea fabricilor etc.

Legea concurenţei

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal. Instituţia va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Citeşte şi Dental Ventures Capital vrea să preia compania Dentstore. Anunţul făcut de Consiliul Concurenței