Carnea de vita Angus

ANGUS Partners Day, cel mai important eveniment al crescătorilor de bovine Angus

09.05.2018

La începutul lunii mai, a avut loc, la Marpod, la sediul firmei Karpaten Meat GROUP cel mai mare eveniment al crescătorilor de bovine Angus din România. Este vorba de cea de a II- a manifestare de acest tip din ultimii 10 ani din ţara noastră.

Peste 170 de fermieri au fost prezenți la ANGUS Partners Day, eveniment cu un caracter comercial și informativ pentru sectorul de bovine de carne, din rasa Angus din ţară.

Evenimentul, cu circuit închis, s-a bucurat de un real succes datorită prezenței în număr așa mare a partenerilor și a interesului acestora pentru o colaborare, în vederea continuării dezvoltării sistemului de producție Angus.

Acest eveniment a avut drepr scop discutarea strategiei de dezvoltare a sectorului de bovine Angus, a programelor de parteneriat și a viitoarelor planuri de dezvoltare ale grupului Karpaten Meat.

Fermierii s-au întâlnit atât pentru a dezbate provocările majore cu care se confruntă acest sector, dar și pentru a stabili strategiile și dezvoltarea acestor parteneriate.

În programul întâlnirii au fost incluse atât prezentări de specialitate despre genetica Angus, despre sistemul de ameliorare Bredplan, despre tratamente sanitar-veterinare necesare în ferma Angus, cât și despre carnea de vită premium și informații privind menținerea unui nivel ridicat al calității în tot sistemul de producție, astfel maximizând eficiența și profitabilitatea.

Cele mai interesante momente ale zilei au fost: introducerea noului program de parteneriat Leasing Bull, vizitarea fermelor Karpaten Meat (cea mai mare ferma de reproducție de bovine Angus din Europa) şi o masă AngusGRILL – degustare carne de vită Angus – ‘Made in Romania’.

Creșterea bovinelor de carne poate deveni motorul economiei României, iar de acest lucru sunt deja convinși cei doi investitori elvețieni care au pus bazele acestei afaceri de succes în România, în 2008.

“De 10 ani de când am început acest business în România, creștem împreună cu dumneavoastră nu doar o fermă de reproducție de bovine Angus dar și un parteneriat, o prietenie, o familie a iubitorilor de Angus. Am organizat această întâlnire a partenerilor ca să vă mulțumim că ați fost alături de noi pe acest drum, că împreună am reușit să populăm pășunile românești cu peste 33,000 de bovine Angus și că împreună vrem să dezvoltăm mai departe acest sector”, le-a transmis directorul general al grupului de firme Karpaten Meat, Samuel Widmer, partenerilor prezenți la întâlnire.

Conform acestuia, exploatarea taurinelor pentru carne este un sector deosebit de important pentru întreg sectorul zootehnic din țara noastră prin prisma potențialului extraordinar de favorabil pe care îl oferă condițiile pedoclimatice din România.

„Numărul mare de participanți prezenți la acest eveniment dedicat afacerii cu vaci Angus ne arată că există fermieri uniți care au un scop comun, care doresc să dezvolte mai departe acest business cât și relațiile de business, contribuind astfel la o dezvoltare puternică a sectorului de producţie a cărnii de vită premium”, a mai spus Samuel Widmer.

 

 

 

Citiți și despre: