Sanatate

Anima, clinica ce are grijă de sănătatea ta

01.05.2014

Mii de oameni se îndreaptă către Anima pentru a-și alege medicul de familie. Prima clinică Anima a fost lansată în urmă cu aproape patru ani, cu scopul de a aduce pe piața din România conceptul de îngrijire medicală “aproape de tine”, venind astfel în întâmpinarea celor care sunt preocupați să aibă o viață sănătoasă și care sunt interesați să preîntâmpine problemele de sănătate. Pacienții au descoperit astfel, la Anima, că atunci când pășesc pragul clinicilor specialiștii îi tratează individual, prin sfaturi și scheme de tratament personalizate pentru fiecare în parte. Conceptul Anima are, așadar, la bază pacientul și familia lui și este construit în jurul valorii umane de către o echipă preocupată în permanență de formarea unei educații corecte în privința sănătății individului.

Primul cabinet Anima a fost cel deschis la Titan, lansat în luna aprilie a anului 2010, urmat de Anima Copiilor, de la Delfinului, clinica de la Victoriei, Anima Nusco Tower, unitatea situată la Veteranilor, apoi cea din Drumul Taberei, iar cea mai recentă, Anima Progresului. Cea din urmă a început să-și primească pacienții pe 17 februarie anul acesta. Când am pornit la drum cu clinicile Anima am știut că ne asumăm o sarcină grea. Însă, în același timp, am știut că nu avem încotro, că trebuie să facem asta pentru că oamenii au nevoie de noi, de servicii medicale de calitate și de doctori buni în care să aibă încredere și cu care să vorbească aceeași <limbă>. Am plecat la drum, nu numai cu sentimentul unei sarcini care se impune, dar și lucizi, conștientizând că vom crește numai cu ajutorul pacienților noștri pentru că fără ei nu putem să învățăm să devenim mai buni. În cazul site-ului nostru, de exemplu, care este <permanently under development>, lucrăm în fiecare zi pentru a obține rezultatul dorit, atât de vizitatorii online, cât și de pacienți și putem spune că ne ajuă foarte mult feedbackul primit”, ne-a declarat Cristian Sas, Chief Executive Officer Anima.263_640

Laborator propriu

Anima are laborator propriu pentru analizele medicale. Acesta dispune de aparatura furnizată de cei mai mari producători din domeniu, iar oficialii clinicii spun că este unul dintre cele mai mari laboratoare specializate din București.

Cu o echipă profesionistă, formată din medici apreciaţi, biologi şi biochimişti care asigură calitatea tuturor tipurilor de analize esențiale în diagnosticarea corectă și performantă, laboratorul are capacitatea de a prelucra analizele a peste 20.000 de pacienți pe zi.

Extindere

Anima are șapte clinici deschise în Capitală, iar conducerea companiei spune că, pentru moment, nu sunt planuri pentru a lansa clinici în afara Bucureștiului. “Deja am deschis clinica Anima Progresului, pe 17 februarie 2014. Scanăm activ piața pentru a identifica posibilități de achiziție a unor noi clinicii și cabinete de medicină de familie. Nu suntem interesați să deschidem clinici în afara Bucureștiului”, ne-a explicat Cristian Sas, Chief Executive Officer Anima. Acesta a adăugat că în toată țara Anima are peste 120 clinici partenere, pentru a deservi nevoile clienților corporate, iar atunci când se alege un nou partener, accentul cade pe relația de durată cu acesta.

Prevenție

În timp ce, multe clinici medicale sunt vizitate de pacienți doar atunci când există probleme de sănătate, la Anima cea mai importantă este prevenția, spune conducerea clinicii particulare. Tocmai de aceea, medicii de familie de aici nu doar oferă soluții pentru problemele medicale, dar educă pacienții continuu. “Principala valoare este prevenția. Credem în prevenție și o promovăm activ, prin toți medicii noștri. În piață, dispunem de cel mai puternic ambulatoriu în contract CAS-MB (n. r. Sistemul Asigurărilor Sociale de Sănătate). Punem accent deosebit pe medicii de familie, oferind pe lângă serviciile tradiționale asociate cu medicina de familie, un plan de prevenție personalizat, precum și garanția unui follow-up profesionist. Toate promoțiile și campanile gravitează în jurul conceptului de prevenție și a importanței medicului de familie, care își face treaba într-un mod profesionist”, spune Cristian Sas. Acesta ne-a explicat că din ce în ce mai mulți români se îndreaptă spre Anima pentru a-și alege medicul de familie.

Creștere cu circa 30%

Cu o cifră de afaceri de 21,795,610 lei în 2013, grupul Anima și-a propus o creștere de aproximavit 30%, la 30,899,606 pentru anul curent. În cifre, anul trecut, în clinicile Anima au venit 200.000 de pacienți, iar anul acesta numărul acesta este așteptat să se ridice la 350.000. “Piața abonamentelor este fragilă, viabilitatea produsului este în scădere, clienții descoperă rapid beneficiile atât ale asigurărilor publice, cât și private – Anima fiind principalul partener al acestora. Avem în portofoliu peste 700 de companii cu aproximativ  110.000 de angajați, pentru care oferim servicii de medicina muncii și abonamente de investigații medicale cu acoperire națională. Printre clienții noștri se numără Orange, Allianz Țiriac, Carrefour, Kaufland, KPMG, Mega Image etc.”, ne-a dezvăluit CEO-ul Anima. Acesta spune că profesioniștii Anima își încurajează pacienții să folosească mai degrabă serviciile oferite de medicii de familie și nu abonamentele tradiționale. “Nu suntem focusați pe oferirea serviciilor de tip abonament. Deși avem un portofoliu larg și o gamă extinsă de abonamente, încercăm să convingem clienții să folosească serviciile medicului de familie și să beneficieze de avantajele asigurării publice. Abonamentele tradiționale eșuează în a  oferi valoare clienților, pentru că furnizorii de servicii medicale câștigă atunci când abonatul nu accesează serviciile. Se creează un conflict de interese, pe care nu îl încurajăm. În cazul nostru, oferim clienților sute de servicii în mod gratuit, decontate de sistemul de asigurare publică. Mii de clienți nu plătesc, iar cei care o fac, plătesc foarte puțin. Sistemul este fezabil, atât pentru noi, cât și pentru client”, ne-a declarat Cristian Sas, Chief Executive Officer Anima.