Stiri: Sanatate

Finanțări în sistemul medical din România.

Aniversare Arcadia Medical: 13 ani în România şi 1 milion de pacienţi trataţi

24.09.2021

Aniversare Arcadia Medical. Peste 1 milion de pacienți au fost tratați în Centrele Medicale și Spitalele Arcadia în cei 13 ani de activitate. Fondată în 2008, Arcadia – Spitale și Centre Medicale este lider în sănătate, în regiunea de Nord-Est a României.

Până în prezent, peste 1 milion de pacienți au ales serviciile Arcadia, grație echipelor medicale și dotărilor de ultimă generație.

Arcadia – Spitale și Centre Medicale include:

  • un Spital Multidisciplinar
  • un Spital de Cardiologie Intervențională
  • trei Centre de Imagistică Medicală
  • o Maternitate
  • şase Centre Medicale.

Aniversare Arcadia Medical. O investiţie importantă

Arcadia anunță de asemenea, pentru finalul acestui an, o investiție semnificativă în dezvoltarea unui Spital Medical de Recuperare care va include o bază de recuperare de ultimă generație, dotată cu tehnologie revoluționară, cu beneficii majore pentru pacienți.

„Arcadia se definește printr-o echipă medicală profesionistă și echipamente premium, două dintre motivele pentru care peste un milion de pacienți au ales această rețea de sănătate. Totodată, echipa Arcadia acționează cu atenție și empatie față de nevoile pacienților, pentru ca aceștia să se simtă în siguranță și să beneficieze de cea mai bună experiență medicală”, a declarat Raluca Fiterman, CEO Arcadia – Spitale și Centre Medicale.

Din 2008 și până în prezent, s-a investit constant în proiecte concepute în jurul nevoilor pacienților. Doar în acest an, suma necesară pentru finalizarea proiectelor în curs depășește 20 de milioane de euro.

„În viitorul imediat, intenționăm să deschidem Spitalul de Recuperare Medicală Arcadia care va include o bază de recuperare robotizată și tehnologie revoluționară, elemente ce vor aduce beneficii majore pentru pacienți. Spitalul, un proiect medical revoluționar atât pentru România, cât și pentru Europa de Vest, va oferi pacienților acces la tehnologie și echipamente medicale de ultimă generație”, a adăugat Dan Fiterman, Director General Arcadia – Spitale și Centre Medicale.

Soluţii complexe pentru pacienţi

La ora actuală, rețeaua medicală își continuă dezvoltarea pe baze solide, prin investiții importante ce vor oferi soluții complexe pentru pacienții din regiunea de Nort-Est a țării și nu numai.

Doar în luna iulie 2021 cifra totală a investițiilor a depășit 1 milion de euro. Departamentul de Obstetrică-Ginecologie și Maternitatea Arcadia au adăugat tehnologiei deja existente un ecograf performant, dedicat investigațiilor de morfologie fetală și alte 4 ecografe pentru investigații punctuale.

Departamentele de Gastroenterologie, Medicină internă și Endocrinologie au fost dotate cu alte patru ecografe multidisciplinare, iar în Blocul operator a fost instalat încă un sistem C-arm, dedicat intervențiilor de chirurgie generală, neurochirurgie și chirurgie ortopedică. Un microscop operator de nouă generație a completat dotarea de excepție a departamentului de neurochirurgie Arcadia.

Citeşte şi Medicamente compensate 2021. Decizia luată de Ministerul Sănătăţii şi CNAS