Aniversare Datacor

Aniversare Datacor: 18 ani, pe piaţa din România

19.11.2020

Aniversare Datacor. Integratorul de soluții de comunicații Datacor sărbătorește 18 ani de activitate pe piața locală și 50 de ani de la inventarea fibrei optice cu atenuare redusă – o inovație care se află la baza avansului tehnologic în telecomunicații din ultimii ani și care a transformat modul în care ne conectăm.

Aniversare Datacor. Afaceri de 8,8 mil. euro

“Anul acesta, sărbătorim 18 ani de activitate Datacor, timp în care am devenit unul dintre principalii furnizori de soluții de infrastructuri de comunicații și securitate din țară. Am ajuns, în prezent, la o cifră de afaceri de 8,8 mil. euro, 86 de angajați și suntem prezenți în cinci orașe ale țării. În toți acești ani, a fost foarte importantă dezvoltarea parteneriatelor pe termen lung atât cu furnizorii, cât și cu clienții noștri, și suntem mândri să avem ca parteneri companii consacrate la nivel mondial, cum este Corning Optical Communications, alături de care sărbătorim 18 ani de colaborare pe piața din România.”, a declarat Bogdan Bilegan, CEO-ul Datacor.

Aniversare Datacor. Fibra optică

Cristian Bilegan, Chief Marketing Officer în cadrul Datacor, afirmă că fibra optică a făcut posibile rețelele care ne ajută să comunicăm.

“Ne bucurăm să continuăm acest parteneriat cu compania care a inventat fibra optică în urmă cu 50 de ani și a revoluționat felul în care ne conectăm în prezent. Fibra optică a făcut posibile rețelele care ne ajută să comunicăm, oferindu-ne conectivitatea simplificată și foarte necesară în lumea de mare viteză de astăzi. Credem în viitorul fibrei optice, ca element central al infrastructurilor IT&C pentru noile tehnologii. Niciun alt mediu nu oferă capacitatea şi viteza de transmisie oferite de fibra optic.”, a adăugat Cristian Bilegan, Chief Marketing Officer în cadrul Datacor.

Aniversare Datacor. Parteneriat

Romeo Lazar, din cadrul Corning, spune că parteneriatul cu Datacor este foarte important pentru compania pe care o reprezintă, deoarece există certitudinea că împreună oferă clienților strategici și viitori acces la tehnologie și servicii de ultimă generație, logistică și timp de răspuns la cele mai înalte standarde.

„Cu ajutorul expertizei tehnice și a lanțului de aprovizionare Corning și Datacor, ambele companii continuă să fie lideri pe piața centrelor de date și a infrastructurilor LAN, oferind clienților produse și soluții complete din fibră optică și din cupru,” a adăugat Romeo Lazar.

Aniversare Datacor. Istoria fibrei optice

În anii 60, a început cursa pentru înlocuirea infrastructurii de cabluri de cupru existente, folosite pentru transferul de date și voce, deoarece acesteia îi lipsea lățimea de bandă necesară pentru scalare în viitor. Cu o lungă istorie a inovației în spate, cercetătorii de la Corning au dezvoltat o sticlă nouă, foarte pură, mai subțire decât un fir de păr uman, care putea transmite pentru prima dată, în mod eficient, semnale luminoase pe distanțe mari.

La ora actuală, majoritatea datelor sunt transmise cu ajutorul rețelelor de fibră optică și utilizează aceleași principii de bază ale transmiterii de date. Inovația celor de la Corning continuă să modeleze modul în care comunicăm, și ne oferă posibilitatea să trimitem mesaje vocale, e-mailuri, melodii și clipuri video aproape oriunde în lume cu viteza luminii.

Aniversare Datacor. Progrese tehnologice

Fibra optică, inventată în laboratorul Corning în 1970, va continua să alimenteze progresele în conectivitate și pentru generațiile viitoare. Această tehnologie permite, de asemenea, dezvoltarea mai multor inovații, făcând posibile: internetul, cloud-ul, smartphone-urile, streaming-ul TV, mașinile autonome, apariția Bitcoin, inteligența artificială și multe altele care mai urmează.

Citeşte şi Când începe vacanţa de iarnă 2020 pentru elevi?

 

 

 

 

Citiți și despre: