Stiri: Constructii

Aniversare Elis Pavaje

Elis Pavaje sărbătoreşte 30 de ani 

12.05.2021

Aniversare Elis Pavaje. Compania sărbătoreşte în acest an 30 de ani de la înființare, fiind cea mai longevivă și în același timp, cea mai mare companie de producție din domeniul prefabricatelor din beton din ţara noastră.

„Suntem foarte mândri că în cele trei decenii am reușit să păstrăm valorile cu care am pornit la drum: respectul pentru clienți, angajați și comunitate și atenția pentru menținerea calității. În 1991 eram la început de drum, acum încă nu suntem nici la jumătate, mai avem multe de dezvoltat, perfecționat, inovat. Avem încredere în ceea ce am construit împreună și ne dorim ca ambiția și determinarea celor care lucrează în această companie să rămână un reper și în viitor” a menționat Emil Gota, directorul general al companiei.

Aniversare Elis Pavaje. Povestea companiei începe în anul 1991

Povestea Elis Pavaje începe în anul 1991 ca o mică afacere de familie ce folosea un utilaj artizanal realizat de către domnul Elisiu Goța pentru producția de pavele. În prezent, Elis Pavaje reprezintă o echipă formată din peste 550 de angajați ale căror eforturi asigură o producție de peste 16.000 mp. de pavele pe zi în patru unități de producție și care au avut ca rezultat o cifră de afaceri de 287,3 milioane lei în 2020.

De-a lungul timpului, Elis Pavaje a investit în tehnologie, în produse, în materiale informative pentru a facilita pătrunderea produselor pe piață, a urmărit tendințe și a căutat să răspundă nevoilor clienților, devenind un brand apreciat pe piața prefabricatelor din beton. În tot acest timp, cea mai importantă valoare a fost și este în continuare, dezvoltarea și motivarea angajaților, ca dovadă faptul că 52 dintre angajați au rămas fideli companiei de peste 15 de ani.

Ce spune directorul executiv al companiei?

„În cei 30 de ani am căutat să oferim o soluție viabilă pentru amenajările exterioare și credem că am reușit, până în acest an având peste 150.000 de lucrări realizate cu 21 de milioane de metri pătrați cu pavele Elis Pavaje și peste 20 milioane de metri liniari de borduri. De asemenea, în timp ne-am dezvoltat expertiza, trecând de la producția de prefabricate din beton la producția de piatră cubică și de la montajul pavelelor și bordurilor la lucrări de antrepriză generală în amenajări exterioare.” a precizat Vasile Goța, directorul executiv Elis Pavaje.

Aniversare Elis Pavaje. Momente importante din evoluția companiei:

• 1990. Ideea care a stat la baza întemeierii firmei a apărut în Germania, în 1990, când la invitația prietenilor, soții Elisiu și Sâmza Goța s-au dus să vadă cum şi ce se lucrează în „lumea liberă”. De acolo s-au întors cu o bucată de pavea care avea să însemne viitorul familiei Goța și apoi, al companiei ELIS PAVAJE

• 1991. Afacerea a fost demarată de către soții Goța Elisiu și Sâmza. Ei au pornit cu o producție de doar 6 mp./zi, realizată pe un utilaj artizanal, conceput de domnul Goța.

• 1993. S-a obținut primul contract important, sediu BCR Deva, de 1300 mp. Lucrarea respectivă este și azi în stare foarte bună, motiv pentru care pavelele nu au fost înlocuite nici până acum.

• 1995. Dacă la început angajații firmei erau chiar membrii familiei Goța, începând din acest an s-au făcut angajări, Dan Ioan fiind cel mai vechi angajat (prezent și acum în firmă)

• 1995. A fost achiziționată prima mașină modernă de producere a pavelelor și bordurilor, din Italia, cu o capacitate de 50 mp / schimb.

• 1999. Prima hală de producție (Petrești Alba) de 1300 mp. Compania a cumpărat un utilaj pentru producerea pavelelor și bordurilor din Italia, dublându-și astfel capacitatea de producție.

Aniversare Elis Pavaje. Investiţii semnificative

• 2001. S-au realizat din nou investiții semnificative: o stație betoane din Italia (credite din surse BERD) și o nouă mașină pentru producția pavelelor și bordurilor din Germania, ce a permis o nouă dublare a volumelor, cât și o creștere a calității acestora.

• 2003. S-a cumpărat încă un utilaj pentru producția pavelelor și bordurilor, din Germania. De asemenea, sunt achiziționate din Ungaria 10 modele noi de matrițe de pavele, crescând astfel varietatea produselor oferite clienților.

• 2003. A fost înregistrată la OSIM marca ELIS PAVAJE care, cu excepția unor mici stilizări, a rămas în timp, neschimbată și a devenit un brand ușor recognoscibil în piață.

• 2005. A fost lansat un proiect de mare anvergură, prin care s-a achiziționat o linie tehnologică de produs pavele având încorporată o tehnologie de ultimă oră, cu o producție automatizată pentru producerea pavelelor și bordurilor (1000 mp/schimb).

Aniversare Elis Pavaje. Distribuţie naţională

• 2006. S-a trecut la distribuție națională după ce a fost înființată rețeaua de distribuție formată dintr-un director de vânzări și 6 reprezentanți vânzări regionali

• 2006. S-a cumpărat prima stație de beton marfă pentru construcții, la Petrești

• 2007. A fost demarată construcția unei noi fabrici de producere a pavelelor în Stoenești, jud. Prahova. Fabrica a început să producă din vara anului 2008 cu capacitate de 4500 mp de pavele pe zi.

• 2008. Compania a investit într-o amplă campanie de imagine, în urma căreia numele Elis a devenit binecunoscut. A fost dezvoltată identitatea vizuală care este și astăzi apreciată și recunoscută.

• 2009. Elisiu Goța predă ștafeta conducerii companiei celor 2 fii ai săi: Emil si Vasile. Emil Goța preia funcția de director general, iar Vasile Goța devine director executiv.

• 2009. Elis Pavaje devine primul producător de blocheți din Romania, în urma unei investiții de 200.000 euro și achiziționării licenței de producție de la Keystone, SUA

• 2010. Pentru angajații care veneau la fabrică din zonele limitrofe localității Petrești, s-au achiziționat 140 biciclete. Unele au fost bine păstrate și se mai folosesc și azi.

Acţiuni de împădurire

• 2014. A avut loc o acțiune de amploare de împădurire a 12.000 mp.,în parcul Arini, împreună cu membrii Tășuleasa Social și elevi ai Liceului Lucian Blaga din Sebeș.

• 2015. Se investește într-un utilaj pentru producția elementelor de canalizare din beton.

• 2016. A fost începută în localitatea Secuienii Noi, jud. Neamț construcția unei noi fabrici cu o linie automatizată de producție cu capacitate de 5000 mp de pavele pe zi și linie de producție pentru elemente pentru cămine și tuburi din beton.

• 2016. Compania își diversifică serviciile, preluând lucrări integrale de infrastructură, de la terasamente și canalizare până la asfaltare, prin departamentul propriu de execuție și montaj.

• 2017. Are loc deschiderea celui mai mare showroom de pavele și produse din beton vibropresat, aproximativ 3000 mp, la sediul din Stoenești, jud. Prahova.

Aniversare Elis Pavaje. Companii preluate

• 2017. Este preluată o stație de asfalt la Oarda, în jud. Alba

• 2018. Se finalizează achiziția fabricii de prefabricate de beton din Vințu de Jos, de la Fruhwald AG.

• 2018. Se achiziționează o linie de producție de la compania Prefabricate Vest, ce se instalează pe platforma fabricii de la Vințu de Jos

• 2018. Se preia o secție de producție de piatră cubică, de la Almașu Mare, care livrează repere (piatră cubică și borduri) cu fețe splitate și antichizate, pe mai multe dimensiuni.

• 2019. Se redeschide fabrica Vințu de Jos. Acest lucru se realizezază după finalizarea procesului de retehnologizare, refacerea platformelor de producție și a halelor de depozitare.

• 2020. Compania își extinde oferta cu o nouă categorie de produse: Plăcile ceramice de exterior, Meissen SOLID (produse ale grupului Cersanit), pentru care este unic distribuitor pe plan local.

Lider naţional

• 2020. Pe parcursul anilor, compania își menține poziția de lider pe piața prefabricatelor din beton vibropresat. La finalul anului 2020, Elus Pavaje a ajuns la cea mai mare cotă de piață, de peste 25% (conform studiului realizat pe piața prefabricatelor din beton, Neomar Consulting 2021)

• 2021. Compania investeşte în campania „Pășește cu încredere în școală”. Aceasta vizează reamenajarea unui număr anual de minim 5 curți de școli din mediul rural. Până acum au fost amenajate două curți de școli din județul Argeș.

„Campania „​De 30 de ani vă inspirăm în amenajări”​ va continua cu evenimente atât pentru clienți cât și pentru angajații noștri, pentru a sărbători împreună! Ne propunem ca și în următorii 30 de ani să păstrăm același nivel de implicare, să implementăm noi inovații în beneficiul clienților noștri și să asigurăm servicii de un înalt profesionalism” a mai declarat Emil Goța.

Citeşte şi Elis Pavaje exploatează oportunitățile oferite de contextul actual