Stiri: Constructii

Ansamblu rezidential Boreal Plus

Ansamblul rezidenţial Boreal Plus obţine o finanţare de 10,6 milioane de euro

31.05.2021

Ansamblu rezidenţial Boreal Plus. Impact Developer & Contractor a obţinut din partea CEC Bank o finanţare în valoare totală de 10,6 milioane de euro. Fondurile sunt destinate finalizării primei faze a ansamblului Boreal Plus din Constanţa.

Ansamblu rezidenţial Boreal Plus. Două credite

Finanţarea include două credite. Primul credit, în valoare de aproximativ 9,9 milioane de euro, va fi utilizat de către Impact prin trageri succesive, în funcţie de evoluţia lucrărilor în cadrul proiectului.

Acesta va fi rambursat potrivit dispoziţiilor contractuale, data scadenţei finale fiind la 30 de luni de la semnarea contractului.

Al doilea credit, în valoare de 3,5 milioane de lei, va fi folosit de Impact pentru finanţarea TVA-ului aferent construcţiei, facilitatea fiind acordată pentru o perioadă de 20 de luni de la data semnării contractului.

Strategia companiei

Ca parte a strategiei de extindere la nivel naţional, Impact a demarat în 2020 construcţia în Constanţa a proiectului rezidenţial premium Boreal Plus, proiect mixt format din vile şi apartamente.

În perioada 2020 – 2021, Impact Developer & Contractor a securizat o serie de finanţări bancare, precum şi emisiuni de obligaţiuni listate pe piaţa principală a BVB, cu plasament privat.

În acest an, acţiunile Impact au înregistrat o creştere de 58% comparativ cu anul 2020, compania având o capitalizare bursieră de 789 milioane lei.

Impact Developer & Contractor SA este unicul dezvoltator imobiliar listat la Bursa de Valori Bucureşti. Printre proiectele de referinţă ale dezvoltatorului se numără:

  • Greenfield Băneasa
  • Luxuria Residence

Citeşte şi Rezultate Impact Developer & Contractor: Creştere de 29,4% a veniturilor în 2020