Ansamblul rezidential Ateneo Timisoara

Ansamblul rezidenţial Ateneo Timişoara, o investiţie de 80 de milioane de euro

18.06.2020

Ansamblul rezidenţial Ateneo Timişoara. FRI-EL Buildings a anunţat că va investi peste 80 de milioane de euro în dezvoltarea ansamblului rezidenţial Ateneo Timişoara, cu 1.300 de apartamente. Ansamblul va fi primul proiect rezidenţial integrat din Timişoara.

Ansamblul rezidenţial Ateneo Timişoara. Supermarket Lidl

Acesta va include un supermaket Lidl, care va fi deschis la finalul acestui an. Întregul proiect va avea nouă terenuri sportive, un centru comercial şi spaţii comerciale pentru 120 de magazine de diferite dimensiuni, un parc de 16.000 de metri pătraţi, grădiniţă, numeroase locuri de joacă pentru copii şi întreaga infrastructură generală specifică unui proiect de astfel de dimensiuni.

Ansamblul rezidenţial Ateneo Timişoara. Prima fază a proiectului

Prima fază a proiectului va include 153 de apartamente în trei clădiri, în urma unei investiţii de aproximativ 10 milioane de euro, exclusiv din fondurile companiei. În prezent se realizează lucrări la structura etajului cinci al primelor două clădiri, al căror termen de finalizare este primăvara anului 2021 – cea de-a treia clădire va fi livrată la finalul anului viitor.

Ce spun reprezentanţii dezvoltatorului?

”Am ales Timişoara deoarece este unul dintre principalii poli de dezvoltare economică ai României şi principalul centru urban din vestul ţării. Am găsit aici o piaţă rezidenţială în plină dezvoltare şi o cerere reală pentru locuinţe compartimentate inteligent şi la preţuri competitive, dar mai ales parte a unor proiecte integrate, cu multiple facilităţi specifice unui nou stil de viaţă. Am început dezvoltarea Ateneo Timişoara la finalul lui 2019 şi nu am încetinit deloc în ultimele trei luni, având deplină încredere în piaţa românească – dezvoltarea proiectului se va întinde de altfel pe mai mulţi ani şi suntem şi în căutarea unor noi oportunităţi”, a declarat Luca Cainelli, CEO FRI-EL Buildings Romania.

FRI-EL Buildings este parte a grupului italian FRI-EL Power, unul dintre cei mai mari producători de energie regenerabilă din Italia.

Citeşte şi Termen depunere declaraţie unică 2020. Anunţul făcut de ANAF

 

 

 

 

Citiți și despre: