ANSVSA începe controalele pentru perioada Crăciunului

27.11.2015

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor încep controalele pentru perioada Sărbătorilor de Iarnă. Autorităţile de la nivel central și teritorial vor forma echipe mixte cu reprezentanții Inspectoratului General de Poliție care vor controla atât mișcarea animalelor, cât și trasabilitatea produselor alimentare.

ANSVSA a anunţat că, în apropierea sărbătorilor de iarnă, a dispus demararea controalelor specifice acestei perioade și aplicarea unor măsuri suplimentare, toate cu scopul de a proteja sănătatea publică și interesele consumatorilor.

O parte dintre aceste acțiuni se vor realiza împreună cu reprezentanți ai altor instituții abilitate, în trafic, pentru depistarea transportatorilor care nu respectă normele legale privind transportul animalelor sau al produselor alimentare, dar și în unitățile de alimentație publică.

O altă măsură dispusă de ANSVSA este reprezentată de organizarea unui serviciu de permanență, în perioada 1 decembrie 2015 -10 ianuarie 2016, la nivelul întregii rețele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor. Această decizie a fost luată pentru a facilita cetățenilor fie accesul la informații, fie pentru a sesiza nereguli din domeniul siguranței alimentelor.

„Ținând cont de faptul că examinarea cărnii provenită de la porcii sacrificați în vederea depistării trichinelozei este obligatorie, programul de lucru pentru efectuarea examenului trichineloscopic va fi extins înaintea Crăciunului și va fi conceput pentru ca toți cetățenii să poată efectua această testare. Începând cu data de 7 decembrie, DSVSA județene vor informa publicul despre centrele unde se pot face examene trichineloscopice, precum și programul de lucru al acestora”, au explicat reprezentanţii Autorităţii.