Stiri: Agricultura

Controale ANSVSA decembrie 2021.

ANSVSA începe controalele specifice perioadei Sărbătorilor Pascale

22.03.2016

Autoritatea Națională Sanitară-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a anunţat că a dispus demararea acțiunilor specifice perioadei premergătoare Sărbătorilor Pascale, intensificarea controalelor oficiale și a măsurilor care trebuie aplicate pentru prevenirea toxiinfecțiilor alimentare, potrivit unui comunicat al autorității.

Instituția precizează că la aceste acțiuni tematice vor participa medicii veterinari din cadrul Direcțiilor Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) județene, circumscripțiilor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor (CSVSA) dar și ai circumscripțiilor sanitare veterinare zonale (CSVZ).

Astfel, în perioadele 21 martie—27 martie 2016 (Sărbătorile Pascale Catolice) și 14 aprilie — 03 mai 2016 (Sărbătorile Pascale Ortodoxe) va fi asigurată permanența, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică, va fi afișat programul de lucru, numele medicului veterinar responsabil și numărul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspect privind nerespectarea normelor sanitare veterinare.

Controalele urmăresc respectarea condițiilor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor din toate târgurile de animale, piețele agro-alimentare, unitățile de tăiere, procesare, depozitare, comercializare și unitățile de alimentație publică. În toate piețele agroalimentare și în alte locuri special amenajate în care vor fi valorificate carnea și celelalte produse de origine animală, se va asigura personal de specialitate.

Conform  ANSVSA, în cazul în care, cu ocazia controalelor sanitare veterinare, se constată că, în târgurile de animale, în piețele agroalimentare, în unitățile de procesare sau în unitățile de desfacere nu sunt respectate condițiile sanitare veterinare de funcționare, DSVSA județene vor aplica măsura suspendării activității, până la remedierea tuturor deficiențelor și vor aplica sancțiuni, în conformitate cu prevederile legislației sanitare veterinare în vigoare.