Parc de aventura Borsec

ANT ar putea suspenda licenţa agenţiei de turism Genius Travel

18.08.2016

Reprezentanții Autorității Naționale pentru Turism (ANT) au notificat, ieri conducerea agenției de turism Genius Travel să își prezinte toate documentele în următoarele 15 zile la sediul ANT, în caz contrar licența de turism urmând să fie retrasă din oficiu.

„În urma sesizărilor primite la Autoritatea Națională pentru Turism, reprezentanții Direcției Generale Autorizare și Control Turism au efectuat un control la sediul agenției de turism Genius Travel. Urmare a controlului efectuat s-a constatat că agenția de turism nu mai funcționează la sediul pentru care s-a emis licența de turism”, se arată într-un comunicat al ANT.

Reprezentanții ANT au mai explicat că Genius Travel deține poliță de asigurare privind rambursarea cheltuielilor de repatriere și a sumelor achitate de către turist, în cazul insolvabilității sau falimentului agenției de turism. Polița a fost emisă de German Romanian Assurance pentru suma de 10.000 dolari, fiind valabilă până la data de 21 aprilie 2017.

De asemenea, Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) a exclus agenția de turism Genius Travel din Asociaţie, pentru prejudicii morale și prejudicii de imagine create agențiilor de turism membre și nemembre, care funcționează corect și își respectă clienții, prejudicii materiale create turiștilor care au cumpărat vacanțe de la Genius Travel și nu le pot efectua.

În plus, ANAT a cerut explicații reprezentanților Genius Travel încă din data de 12 august, când mai mulți turiști au contactat asociația, în urma mesajului primit de la agenție prin care își anunța starea de insolvență. ANAT a îndrumat turiștii să își verifice rezervările, chiar și după ce sâmbătă agenția a declarat clienților ei și asociației că a depășit situația critică.

 

 

Citiți și despre: