Stiri: Sanatate

Rezultate Antibiotice SA 2021

Antibiotice Iaşi aniversează 60 de ani de activitate

18.12.2015

Compania Antibiotice Iaşi, cel mai important producător român de medicamente generice a împlinit în luna decembrie 60 de ani de existenţă pe piaţa farmaceutică. Evoluţia constant pozitivă a companiei se reflectă în indicatorii financiari şi obiectivele de business atinse.

Valoarea veniturilor din vânzãri a înregistrat o creştere de 48% în ultimii 6 ani, iar profitul brut a crescut cu 24 milioane lei în aceeaºi perioadã, ajungând la finele anului 2014 la valoarea de 37,4 milioane lei.

În acelaşi timp, cu o capitalizare bursieră de peste 78 milioane lei, Antibiotice a fost declarată cea mai mare companie listată la Bursa de Valori Bucuresti, din sectorul producătorilor de medicamente, având o prezenţă continuă de peste 18 ani pe piaţa de capital.

Antibiotice, cel mai important producător român de medicamente generice şi-a creat un portofoliu complex de 159 de medicamente  ce acoperă 12 clase terapeutice adresate afecţiunilor cardiovasculare, oncologice, sistemului nervos central, dermatologic, tract digestiv şi metabolism.

Astfel, Antibiotice  oferă  milioanelor de pacienţi români şi de peste hotare alternative noi şi accesibile de însănătoşire, dovedind că un medicament  valoros nu este neapărat unul scump, ci unul pe care oamenii şi-l pot permite, în condiţii de maximă eficacitate, calitate şi siguranţă, dovedite.

“De-a lungul timpului am continuat să ne transformăm ca organizaţie, să evoluăm ca profesionişti, ajungând astăzi să măsurăm vârsta pe care o împlinim în multiple feluri: în starea de sănătate adusă milioanelor de oameni, în standardele de calitate internaţionale asimilate şi respectate, în performanţa de a deveni un brand autentic românesc recunoscut atât pe plan naţional cât şi internaţional”, a afirmat Ioan Nani, director general Antibiotice.

La ora actuală, compania este un exportator de referinţă cu peste 120 de parteneriate în mai mult de 70 de ţări ale lumii şi o valoarea a exportului ce a înregistrat în ultimii 6 ani o creştere de 3,5 ori. Compania este prezentă pe piaţa internaţională cu un numar de 70 de medicamente şi substanţa activă Nistatina, cel mai vândut produs la export, pentru care Antibiotice a devenit lider mondial, din anul 2013.