Antreprenor JUNIOR.

Proiectul Antreprenor JUNIOR continuă şi în anul şcolar 2020-2021

15.12.2020

Antreprenor JUNIOR. Junior Achievement România, cu sprijinul Citi România și Citi Foundation, continuă implementarea în licee a celui mai amplu program de antreprenoriat pentru elevi, prin platforma e-learning JA Inspire™: Antreprenor JUNIOR. Este vorba de un proiect Antreprenor recunoscut de Comisia Europeană drept model de bună practică în educația antreprenorială.

Antreprenor JUNIOR. Provocări

La nivel mondial, sistemele educaționale trec printr-un proces amplu de transformare digitală și de adaptare a modului de organizare a predării și desfășurare a activităților educaționale.

În acest context, Junior Achievement România, cu sprijinul Citi România și Citi Foundation, a răspuns provocărilor generate de pandemia de coronavirus și continuă, în anul școlar 2020-2021, implementarea programului educațional de antreprenoriat „Antreprenor JUNIOR”, adaptat formatului online sau hibrid. Programul păstrează componentele practice de tip learning by doing și project based.

Investiția Citi Foundation în acest program face parte din inițiativa globală Pathways to Progress. Aceasta este menită să sprijine pregătirea pentru carieră și oportunitățile economice pentru tineri din întreaga lume. Cu o nouă investiție totală de 100 milioane de dolari, Pathways to Progress își propune să sprijine peste 1 milion de tineri prin dezvoltare de aptitudini și educație antreprenorială.

Antreprenor JUNIOR. Motivaţie şi inspiraţie

Proiectul Antreprenor JUNIOR este conceput astfel încât să îi motiveze, să îi inspire și să îi pregătească atât pe tineri, cât și pe profesorii coordonatori să folosească o abordare antreprenorială în rezolvarea problemelor cu care se pot confrunta în comunitate sau în carieră.

În cadrul programului, 7200 de tineri  vor avea oportunitatea să înțeleagă mai bine următoarele aspecte:

  • conceptul de afacere
  • cum funcționează domeniul financiar
  • care sunt diferitele ocupații din ţara noastră în funcție de industrie,
  • cum poți administra un start-up și
  • cum te poți integra mai bine într-o economie de piață la baza căreia se află principii de etică și de sustenabilitate

Antreprenor JUNIOR. Competenţe

Elevii din programul Antreprenor JUNIOR își dezvoltă competențele antreprenoriale prin activități de tip learning by doing. Acestea presupun o experiență antreprenorială reală în dezvoltarea unui business pilot.

Cei care participă la program pot susține gratuit examenul pentru obținerea Certificatului European de Competențe Antreprenoriale (European Skills Pass – ESP). Ei vor dobândi astfel recunoașterea competențelor lor antreprenoriale la nivel european.

Ce spun reprezentanţii Citibank România?

„Asigurarea continuității accesului la educație pentru copii și adolescenți este una dintre temele principale pe care avem responsabilitatea să le prioritizăm la nivelul societății în contextul pandemiei. Gândirea antreprenorială, inovația și cunoștințele financiare devin cu atât mai importante în perioade de criză sau de transformare sistemică. De succesul nostru colectiv în dezvoltarea acestor abilități depinde, într-o mare măsură, progresul și viitorul țării, iar comunitatea de afaceri poate avea un rol important aici. Parteneriatul de lungă durată între Citi Foundation și Junior Achivement continuă să sprijine acest demers educațional, cu beneficii importante în pregătirea pentru o viață independentă a noilor generații”, a spus Alexandra Oniceanu-Becuț, Director Comunicare Citibank România.

Citeşte şi Topul companiilor din sectorul telecomunicaţiilor din România în 2020