Slide

Stiri: Companii

Antreprenorul Anului în România: Mircea Tudor, fondatorul MB Telecom

13.11.2014

Competiţia EY Entrepreneur Of The Year şi-a desemnat câştigătorii. Astfel, antreprenorul Mircea Tudor, fondatorul MB Telecom, va reprezenta România în finala World Entrepreneur Of The Year, care va avea loc la Monte Carlo.

Acesta este marele câştigător al competiţiei naţionale, el fiind desemnat în cadrul unui eveniment de gală, în prezenţa comunităţii de business din România.

Antreprenorul român câştigător la nivel naţional al titlului Entrepreneur Of The Year va concura pentru titlul World Entrepreneur Of The Year în finala competiţiei de la nivel mondial, ce se va desfăşura anul viitor la Monte Carlo.

Mircea Tudor este cel mai renumit inventator român contemporan şi cel care şi-a propus să revoluţioneze industria de securitate la nivel mondial, compania MB Telecom fiind singurul IMM din lume care activează în domeniul tehnologiilor de scanare radioactivă, precum şi singura firmă din lume care a câştigat de două ori Marele Premiu al Salonului de Invenţii de la Geneva.

“EY susține antreprenoriatul și lucrează în întreaga lume cu antreprenori din diverse industrii, în țările în care activează. Competiția EY Entrepreneur Of The Year este dovada cea mai puternică a dedicării noastre față de antreprenori. Aceasta este singura competiție de talie internațională consacrată antreprenorilor. Se organizează de aproape 30 de ani și a ajuns la un număr total de 60 de țări care sunt parte a competiției. Sunt convins că Mircea Tudor ne va reprezenta în mod remarcabil la finala de la Monte Carlo, în iunie 2015. Îi urez de pe acum mult succes!”, a afirmat Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY România.

În cadrul ceremoniei de ieri seară, Cristi Badea, Mavenhut, a primit titlul Emerging Entrepreneur Of The Year, în timp ce Istvan Mar, Asociaţia Fructul Secuiesc, a primit titlul Social Entrepreneur Of The Year.

Cristi Badea este specializat în jocurile online şi a debutat ca antreprenor în urmă cu patru

ani, dezvoltând jocuri sociale, în special pentru reţeaua Facebook, iar MavenHut s-a lansat în anul 2012, în cadrul unui accelerator de afaceri şi a dezvoltat unul dintre cele mai de succes jocuri de pe reţeaua socială Facebook – Solitaire Arena.

În 2012, Istvan Mar a înființat Asociația Fructul Secuiesc, care generează venituri pentru aproximativ 1.000 de familii din peste 25 de comunităţi defavorizate.

Juriul a examinat, pentru selectarea câştigătorilor, fiecare aplicaţie pe baza a şase criterii. Este vorba de  spiritul antreprenorial, performanţa financiară, direcţia strategică, impactul asupra comunităţii, capacitatea de inovare şi integritatea personală.

Juriul a fost alcătuit din Ştefania Eugenia Popp – Director Executiv Junior Achievement România, Mihai Marcu – Președinte Medlife, Iulian Stanciu – Director General eMag, Cornel Marian – Managing Partner Oresa Ventures şi Omer Tetik – Director General Banca Transilvania.

La prima ediţie a competiţiei din ţara noastră s-au înscris 40 de antreprenori români, dintre care 12 au intrat în finală.

Cifra de afaceri cumulată a companiilor înscrise depăşeşte 1 miliard de euro, iar acestea au per total un număr de peste 16.000 angajaţi.

„Lansarea Entrepreneur Of The Year în acest an și în România a însemnat un pas foarte important pentru noi, în angajamentul pe care îl avem față de antreprenorii români. Calibrul celor 40 de antreprenori înscriși ne-a confirmat faptul că a venit timpul ca și antreprenorii români să fie prezenți în competiția finală, cea în care se acordă titlul World Entrepreneur Of The Year”, a precizat Bogdan Ion.