Stiri: Companii

Antreprenorul Catalin Chis

Firmele antreprenorului Cătălin Chiș, creștere de 20% în 2018

27.03.2019

Grupul de firme aflat în portofoliul antreprenorului Cătălin Chiș a încheiat 2018 cu un rulaj de 12 milioane euro. Nivelul este cu peste 20% creștere comparativ cu anul precedent. Cea mai mare cifră de afaceri a generat-o Graffiti PR (5,5 mil euro). În același timp, compania cu cea mai mare creștere (35%) este Active Power Solutions – distribuitor de servicii telecom B2B și integrator de soluții IT&C. Aceasta a ajuns la venituri de 5,3 milioane de euro.

După ce în 2017, Active Power Solutions (APS) a devenit partener Telekom pe zona de vânzări B2B, compania și-a îmbunătățit performanța financiar. Astfel, numărul de clienți a crescut cu 50% în ultimele 12 luni. În plus, în 2018 a fost primul an în care serviciile integrate IT&C au generat vânzări de 1 milion de euro (18% din cifra de afaceri).

Antreprenorul Cătălin Chiș. Agenția Graffiti PR

Graffiti PR, agenția afiliată exclusiv în țara noastră a rețelei globale Ketchum, ocupă de câțiva ani primele locuri în topul companii de profil. Anul trecut, agenția și-a dublat numărul de consultanți odată cu preluarea pachetului majoritar de acțiuni de către antreprenorul clujean.

De asemenea, anul trecut, Graffiti PR a adăugat în portofoliul său următoarele companii:

  • Pernord Ricard (Absolut, Ballantines, Lillet)
  • McDonald’s
  • Disney
  • Philips Personal Health

De asemenea, Graffiti a participat cu activări de brand la cele mai importante festivaluri de muzică din România și a câștigat peste 25 de premii la competiții internaționale și locale.

Pentru 2019, Graffiti PR își propune creșterea competențelor de comunicare integrată PR driven.

Antreprenorul Cătălin Chiș. Noah Watches

Noah Watches, startup-ul de design și producție de ceasuri de lemn, a ajuns anul trecut la peste 800 de clienți noi de pe toate continentele. Compania a avut un rulaj de 150.000 de euro – cea mai mare pondere în vânzările internaționale având-o următoarele țări:

  • Statele Unite
  • Marea Britanie
  • Germania
  • Italia
  • Franța

Această companie și-a făcut anul trecut debutul și în retail, prin deschiderea primului magazin propriu (Iulius Mall Cluj-Napoca) și prezența produselor sale în alte 5 magazine-partenere.

Pentru anul în curs, Noah Watches vizează dezvoltarea portofoliului cu noi game. La aceasta se adaugă și creșterea prezenței internaționale a brandului.

Antreprenorul Cătălin Chiș. Compania LIFE IS HARD

Cele mai multe produse noi dezvoltate, anul trecut, poartă semnătura companiei LIFE IS HARD. Aceasta a lansat un nou tip de aplicații – CityApps – o suită de soluții pentru transformarea orașelor în smart cities.

Soluțiile sunt implementate deja în șase orașe din România. În plus, una dintre aplicații – City Health – a fost desemnată, recent, Soluția anului 2019 la categoria „Public Sector or Utilities” în cadrul European IT & Software Excellence Awards.

Pentru 2019, LIFE IS HARD are în dezvoltare noi module pentru okey.ro – platforma destinată start-up-urilor – dar și pentru 24broker – cea mai utilizată platformă de brokeraj în asigurări, care a tranzacționat anul trecut peste 2,4 miliarde lei, prime subscrise.

Ce spune Cătălin Chiș?

„2018 a însemnat creștere pentru toate companiile din grup, însă evoluția financiară este doar unul dintre indicatorii pe care îi urmărim. Suntem foarte atenți la impactul pe care îl generăm pentru mediul de business și comunități, iar 2018 a adus evoluții importante: am devenit furnizori de soluții smart city și din 2019 oferim gratuit accesul la aceste soluții tuturor orașelor sub 100.000 de locuitori. Construim modele de bună practică în industria marcomm, prin proiectele Graffiti PR premiate la multiple competiții internaționale. Suntem implicați în zona de sănătate, unde încurajăm obținerea celei de-a doua opinii medicale, prin aplicația Doxtar. Susținem accesul părinților la sfat medical pediatric nonstop – prin Peditel 1791 – care a ajutat, în cei 5 ani de funcționare neîntreruptă, mai mult de 150.000 de familii, cu sfat medical pediatric gratuit”, spune antreprenorul Cătălin Chiș.

Citește și Evoluția economică a României în 2019: Românii sunt pesimiști