Facilitati fiscale 2021

Anunţ de la Ministerul de Finanţe privind Declaraţia 600

02.02.2018

Ministerul Finanțelor Publice a anunţat că este în curs de elaborare un proiect de act normativ care să stabilească un mecanism mai simplu de declarare și plată a CAS și CASS datorate de persoanele fizice, în contextul prorogării termenului de depunere a Declarației 600.

„Se are în vedere reducerea numărului de declarații depuse de persoanele fizice, prin unificarea unor formulare, ca un pas important în îndeplinirea obiectivelor prevăzute în Programul de Guvernare privind reducerea numărului de formulare solicitate de ANAF si depunerea unui formular pe an pentru cei care au venituri din activități independente”, precizează sursa citată.

Proiectul de act normativ va face obiectul dezbaterii publice și consultării cu categoriile de persoane fizice care au obligația plății CAS și CASS.

Termenul preconizat pentru finalizarea noului mecanism este 1 martie 2018, astfel încât să se asigure timpul necesar pentru informarea persoanelor fizice cu privire la obligațiile declarative și de plată a contribuțiilor sociale.

 

 

 

Citiți și despre: