Anunț de ultimă oră pentru românii care merg în Thasos. Este stare de urgență

12.09.2016

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care călătoresc în Grecia că, în urma incendiilor de vegetație, produse în insula Thasos, autoritățile au instituit stare de urgență, fiind evacuate câteva localități (Aliki, Prinos Kazaviti, Rachoni, Agios Panteleimonas) și mânăstiri (Arhanghelul Mihail și Sfântul Pantelimon), toate aflate în zona sudică a insulei.

De asemenea, se are în vedere evacuarea localității Theologos, vechea capitală a insulei. Focul a izbucnit sâmbătă, 10 septembrie, în zona a patru localități diferite (Rachoni, Limenaria, Prinos, Aliki), ca urmare a unor trăsnete, și apoi s-a extins în zonele sudice ale insulei, din cauza vântului care suflă intens, în direcția nord-sud.

Autoritățile locale au anunțat că circulația rutieră pe ruta de centură a insulei Thasos se desfășoară în condiții normale. De asemenea, nu sunt dificultăți în ceea ce privește transportul cu ferry-boat-ul între Limenas-Thasos (nordul insulei) și portul Keramoti, aflat pe partea continentală a Greciei.

Conform MAE, nu există pericol imediat, însă situația se poate schimba de la un moment la altul, focul nefiind încă sub control, din cauza vântului puternic.

 

 

Citiți și despre: