Stiri: Companii

Fosta fabrica Nestle din Timisoara

Anunț important privind fosta fabrică Nestlé din Timișoara

20.02.2020

Fosta fabrică Nestlé din Timișoara. Colliers International a fost desemnată agentul exclusiv de vânzare al fostei fabrici deţinute de gigantul elveţian Nestlé la Timişoara. Proprietatea, care deține o suprafaţă de peste 21.000 de metri pătrați, se află în zona industrială și logistică din vestul Timișoarei. Aceasta este situată la doar 300 de kilometri de Budapesta.

Unitatea poate acomoda de la producție alimentară sau de componente auto și până la un centru de distribuție pentru firme de curierat.

Fosta fabrică Nestlé din Timișoara. Ce spun reprezentanții Colliers?

„Locația fabricii este foarte atractivă atât pentru companii axate pe piața locală, oferind o conexiune la autostrada A1 la doar 20 de kilometri distanță, cât și pentru investitori orientați mai mult către Europa Centrală și de Vest, care ar avea din această poziție acces facil la autostrada directă către Budapesta și către Viena. Spațiul este modernizat și foarte versatil, oferind astfel multiple oportunități potențialilor investitori”, spune Laurențiu Duică, Partner & Head of Industrial Agency în cadrul Colliers International Romania.

Fosta fabrică se află în unul dintre centrele industriale ale orașului Timișoara, unde sunt prezente alte companii internaționale mari, precum:

  • Smithfield
  • Continental Contithech
  • Kromberg & Schubet
  • ELBA Lighting International

Aflată în proprietatea Nestlé din anul 2000, fabrica dispune de un spațiu de:

  • 10.000 de metri pătrați de producție
  • peste 2.000 de metri pătrați de birouri

Unitatea are toate utilităţile necesare.

Timișoara, un hub regional

”Timișoara este un hub regional major și, de aceea, există interes crescut pentru proprietăți care pot susține o nouă linie de producție sau un centru de distribuție pentru un investitor regional, reintrând astfel în circuitul economic și contribuind la crearea de noi locuri de muncă. Semnalele din piață sunt încurajatoare și discuțiile sunt deschise către potențiali investitori, astfel că vânzarea ar putea fi încheiată în decurs de câteva luni, mai ales că proprietatea poate fi ocupată imediat”, completează Laurențiu Duică.

Fosta fabrică Nestlé din Timișoara. Posibilități de extindere

Fosta Fabrică oferă în același timp și posibilitatea dezvoltării unei unități suplimentare pe teren sau a reabilitării spațiilor existente. Autorizația de construire se poate obține într-un termen mult mai scurt, având în vedere PUZ-ul existent și reglementările în vigoare.

Citește și Platforma de sustenabilitate a Coty a fost actualizată