Stiri: Logistica

Program casierii elevi si studenti Metrorex 2019

Anunţul făcut de Metrorex, în urma condiţiilor meteorologice din această perioadă

11.01.2017

Metrorex a anunţat că, în urma condiţiilor meteorologice din această perioadă, va fi continuată seria măsurilor pentru îmbunătăţirea serviciului public de transport cu metroul. Aşadar, pentru deszăpezirea zonelor de acces în staţiile de metrou, au fost mobilizaţi suplimentar peste 100 de angajaţi. De asemenea, compania a solicitat şi a primit sprijinul autorităţilor de ordine şi siguranţă publică – Poliţia Metrou, pentru dirijarea călătorilor în staţiile cu un trafic crescut – Piaţa Unirii şi Piaţa Victoriei (1 şi 2).

„Informăm călătorii că, pentru siguranţa transportului şi evitarea supraaglomerării pasajelor de trecere, în special la staţiile de corespondenţă, pentru perioade scurte de timp, este posibilă limitarea accesului în staţii, în faţa validatoarelor şi la nivelul peronului. În acest sens, rugăm publicul călător să respecte indicaţiile echipelor de ordine”, a anunţat Metrorex.

Metrorex funcţionează la capacitate maximă, cu 62 de trenuri şi 3 rezerve, în intervalele cu vârf de trafic (7:00 – 9:00 şi 17:00 – 19:00) , pe toate toate magistralele.

· Magistrala 1 – 22 trenuri şi 1 rezervă
· Magistrala 2 – 21 trenuri şi 1 rezervă
· Magistrala 3 – 15 trenuri
· Magistrala 4 – 4 trenuri şi 1 rezervă

În plus, se asigură succesiunea trenurilor la un interval de:

· maxim 3 minute la orele de vârf pe Magistrala 2
· 2-3 minute, pe tronsonul comun al Magistralelor 1 şi 3 (Eroilor – Nicolae Grigorescu)
· 5-6 minute în restul timpului.

Compania mai face precizarea că scările din pasajele subterane de la Universitate şi Obor, nu aparţin şi nu sunt gestionate de către Metrorex.