Stiri: Sanatate

Anunţul făcut de ministrul Sănătăţii privind maternitatea din Braşov

17.01.2018

Ministerul Sănătății a răspuns cu promptitudine tuturor solicitărilor venite din partea autorităților locale, a transmis toate documentele necesare pentru emiterea autorizației de funcționare a Maternității din Brașov și a avizat structura unității sanitare.

În ultimul an, ministrul Sănătății, Florian Bodog a avut numeroase discuții cu autoritățile locale din Brașov în cursul cărora a aprobat suplimentarea bugetului pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare cu peste 4,2 milioane de lei. Mai mult, de la momentul demarării procesului de recepție, după finalizarea lucrărilor de reabilitare, și până în prezent, ministrul Sănătăţii a solicitat în repetate rânduri urgentarea punerii în funcțiune a unității.

„Cer autorităților locale să urgenteze autorizarea unității, astfel încât investițiile realizate să se regăsească în cel mai scurt timp în servicii medicale de calitate oferite pacienților”, a declarat ministrul Florian Bodog.

În cadrul discuțiilor avute, autoritățile locale nu au semnalat ministrului Sănătății vreun motiv imputabil Ministerului Sănătății pentru amânarea punerii în funcțiune a unității sanitare. Considerăm că autorizarea reprezintă o problemă locală.

Reabilitarea Maternității din Brașov este un proiect complex în cadrul Acordului de Împrumut cu Banca Europeană de Investiții care a demarat în anul 2011 și care a fost deblocat de Ministerul Sănătății în anul 2017.