Stiri: Companii

Aon Best Employer şi-a desemnat câştigătorii

25.11.2016

Ieri, Aon România a organizat Gala decernării titlului Best Employer, companiile câștigătoare ale titlului “Aon Best Employer 2016” fiind desemnate ca urmare a desfășurării celei de-a patra ediții consecutive a studiului în România.

La Gală au participat circa 120 de persoane, reprezentanți ai companiilor participante la Studiu, dar și companii interesate de rezultate.

În ediția 2016 a Galei “Aon Best Employer” au fost nominalizate următoarele companii:

 • Adobe Systems Romania
 • Autonom
 • Edenred Romania
 • JW Marriott Bucharest Grand Hotel
 • Mars Romania și Royal Canin Romania (ca parte a Mars in Romania)
 • MSD Romania
 • Nutricia Early Life Nutrition Romania
 • Pfizer Romania
 • Premier Restaurants Romania
 • Sodexo On-Site Services
 • Timac Agro Romania

În cadrul studiului Aon Best Employers din 2016 au participat 37 de companii, reprezentate de 13.400 respondenți angajați și 250 top manageri din domenii precum farma, IT, financiar, agribusiness, retail, hotelier, media, automotive, servicii medicale etc.

Rezultatele cercetării arată că nivelul implicării rămâne constant, cu o creștere de 1% față de anul precedent. De asemenea, studiul arată și care este nivelul de engagement pentru categoriile de angajați în funcție de mărimea companiei: pentru companiile cu mai putin de 250 de angajați scorul este de 71%, el scăzând la 63% în cazul companiilor între 250 și 1.000 de angajați și ajungând la 57% în cazul companiilor cu peste 1.000 de angajați.

Cele mai mari diferențe de percepție a angajaților companiilor Best Employer față de Medie se referă la următoarele arii analizate de studiu: leadership: diferență de 23% (77% vs 54%) atunci când vorbim despre impactul avut de echipa de top management asupra implicării profesionale a angajaților; retenție: diferență de 23% (71% vs 48%) referitor la încrederea angajaților că organizația lor reține oamenii de care are nevoie pentru atingerea obiectivelor.

“Fiecare ediție anuală a sondajului este celebrată prin acest eveniment, în care este concentrată munca noastră de-a lungul unui an, alături de companiile care participă la sondaj. Ne bucurăm să avem aportul nostru în conștientizarea faptului că engagement-ul este important într-o companie, că fiecare industrie, fiecare companie din industrie are provocările ei și că nu există o rețetă magică, valabilă pentru toate companiile. Mesajul meu către companii este următorul ”dacă nu știți care este dimensiunea lipsei de engagement în compania voastră, ar trebui să o faceți. Aflați ce cred angajații despre voi. Doar așa puteți să îi implicați, să îi responsabilizați în a face ceva, în loc să aștepte ceva din partea companiei”, a declarat în cadrul Galei Virginia Păuna, Project Leader al studiului Best Employers din România.