Stiri: Constructii

Apartamente de inchiriat Cluj-Napoca

Cele mai căutate apartamente pentru închiriat în Cluj-Napoca

25.10.2018

Cele mai căutate spații de închiriat în această perioadă, care atrag chiriași pe termen lung și randamente mai bune, sunt apartamentele care deţin nu mai puţin de 42 mp. La fel de performante sunt și apartamente cu 4 camere sau segmentul de case. Cel puţin aşa reiese dintr-o analiză realizată de RE/MAX.

„Stocul pe aceste variante este mult mai redus, însă cererea este constantă. Zona, condițiile oferite și prețul sunt, în continuare, criteriile esențiale pe baza cărora chiriașii iau decizia finală, chiar dacă asta înseamnă ca de multe ori să aleagă o suprafață mai mică”, a declarat Nelida Georj, RE/MAX Grup de Lux.

Apartamente de închiriat Cluj-Napoca: Analiza pieţei

După Bucureşti, unul dintre cele mai efervescente orașe în ceea ce ține de piața închirierilor este Cluj-Napoca. Acolo, creșterea segmentului a început din 2014, perioadă în care cererea era foarte mare. În plus, variantele de ofertă erau destul de reduse.

2016 a venit cu un val extrem de ofertant, datorită finalizării mai multor proiecte. Acestea oferă pieței chiriilor cele mai bune opțiuni în materie de localizare, condiții interioare, cât și beneficii suplimentare.

Apartamente de închiriat Cluj-Napoca: Blocuri noi

Potrivit RE/MAX, nevoia pe segmentul de blocuri noi a început să fie satisfăcută tot mai mult, printr-o varietate de apartamente.

În schimb, 2018 a fost un an în care s-a simțit scăderea cererii pe segmentul chiriilor. Cel mai probabil și din cauza faptului că multe persoane s-au orientat spre achiziție. La aceasta se adaugă şi faptul că, pe partea de IT & Software, din 2016, nu au mai fost fluctuații masive de personal.

Apartamente de închiriat Cluj-Napoca: Cel mai bine tranzacționate tipuri de imobile:

apartamentele de 1 cameră și garsonierele – stocul pe această nișă fiind redus, cei care au un astfel de apartament poate genera o chirie între 280 – 350 euro;

apartamentele cu 2, 3 camere, în special pe rezidențialul nou – sunt cele care oferă cele mai multe opțiuni; stocul pe acest segment este extrem de generos, iar media de închiriere este de 480 euro/lună, respectiv 580 euro/lună; pe acest segment se simte o scădere de 10% a valorii chiriei;

categoria de apartamente situate în blocuri vechi, complet renovate și modernizate, decomandate, fac concurență și se aliniază la prețurile celor din blocuri noi; pe acest segment apartamentele de 3 și 4 camere au înregistrat o creștere de 10% față de 2017;

casele individuale, cele tip duplex, înșiruite, satisfac cerințele unui segment care până în anul 2017 avea extrem de puține opțiuni; pentru cele cu 3,4 dormitoare și grădină – familiile fiind orientate spre acest tip de închiriere – valoarea de tranzacționare fiind între 1000 – 1400 euro/lună, iar la casele individuale între 1600 – 2200/lună.

Citeşte şi Consiliul Concurenţei, anchetă pe piaţa cimentului din România