Stiri: Finante

aplicari pe ejobs

Aplicările pe eJobs înregistrate în luna iunie au fost de peste 1,2 milioane

07.07.2020

Peste 1,2 milioane de aplicări pe eJobs înregistrate în luna iunie. În luna iunie, piața muncii a înregistrat un nou record în ceea ce privește numărul persoanelor care au căutat un nou loc de muncă. Astfel, pentru locurile de muncă postate pe site-ul eJobs, au fost înregistrate circa 1,2 milioane de aplicări. Acest nivel este cu 20% mai crescut față de cel înregistrat în luna mai. Comparativ cu luna iunie 2019, nivelul este mai mare cu 35%. Oferta cea mai bogată de locuri de muncă in eJobs a fost înregistrată în București.

”În luna mai, atunci când am ieșit din starea de urgență și companiile au reînceput să angajeze, ne așteptam la o explozie a numărului de aplicări, mai ales în condițiile în care, într-un timp foarte scurt, aproximativ 500.000 de români au rămas fără job. Cu toate acestea, dorința puternică a românilor de a-și schimba locul de muncă s-a văzut și în iunie, ba chiar mult mai pronunțat decât în luna anterioară și am ajuns la cel mai mare număr de aplicări din istoria eJobs – 1,2 milioane. Din fericire, și numărul de joburi a crescut semnificativ în iunie, cu un plus de 35.000 față de luna precedentă”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Ce județe au înregistrat cele mai multe aplicări pe eJobs?

Aplicanții au vizat în primul rând locurile de muncă din București, circa 700.000 de aplicări. Au fost primite multe aplicări pe eJobs și în Cluj Napoca, Timișoara, Iași și Brașov. Domeniile de activitate cele mai căutate au fost Retailul, Prestarile de servicii, Call Center/BPO; IT/Telecom și Bănci/Servicii financiare.

Ce categorii de vârstă au avut cele mai multe aplicări pe eJobs?

Cel mai mare procent de aplicări pe eJobs a fost înregistrat în categoria de vârstă cuprinsă între 25 și 35 de ani. Candidații din această categorie au avut aproape 500.000 de aplicări, doar în luna iunie. 300.000 de aplicări au provenit de la candidații cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani. 200.000 de aplicări au aprținut celor cu vârsta între 36 și 45 de ani. Aproximativ 15.000 de aplicări pe eJob au provenit de la cei cu vârsta sub 18 ani.

”Foarte interesant este că vedem o creștere spectaculoasă a numărului de aplicări pe segmentul de vârstă 18-24 de ani, care, până nu demult, era devansat de categorii superioare de vârstă. Se confirmă faptul că această perioadă a fost o trezire la realitate pentru mulți tineri, care au decis să nu mai amâne prima angajare și să aibă o abordare mult mai matură față de viitoarea lor carieră. Astfel, se angajează nu doar mai mulți, ci și mai repede decât până acum”, explică Bogdan Badea.

Citește și NEPI Rockcastle începe procedurile de arbitraj cu AFI Europe