Aplicația care găsește vulnerabilitățile gadget-urile conectate la rețeaua familiei

02.06.2017

Producătorul de soluții de securitate informatică Bitdefender a lansat Home Scanner, o aplicație gratuită pentru calculator care scanează întreaga rețea și avertizează utilizatorii asupra vulnerabilităților de pe dispozitivele conectate la aceasta.

Odată instalat, Bitdefender Home Scanner scanează întreaga rețea Wi-Fi și găsește dispozitivele conectate de către utilizator în rețeaua locală. Ulterior, caută riscurile de securitate de pe terminalele conectate (precum parole slabe, comunicații nesigure sau software neactualizat) și trimite utilizatorului un raport detaliat. Notificarea primită după inspectarea gadgeturilor include sfaturi utile pentru securizarea rețelei Wi-Fi, pornind de la problemele care ar putea fi exploatate de către eventuali atacatori.

„Rețeaua de acasă e atât de sigură pe cât este cel mai slab dispozitiv conectat la aceasta. Bitdefender Home Scanner este primul pas în protejarea locuințelor conectate, cel în care conștientizăm că pericolele există și aflăm care sunt acestea”, spune Ciprian Istrate, vicepreședinte soluții consumer la Bitdefender.

Home Scanner, disponibil la nivel global din 31 mai, folosește expertiza Bitdefender din domeniul securității IoT dobândită odată cu dezvoltarea Bitdefender BOX, primul produs hardware care protejează dispozitivele conectate la internet.

 

 

Citiți și despre: