Stiri: Logistica

Curse gratuite FREE NOW.

Aplicația FREE NOW România a primit avizul tehnic pentru ridesharing

13.01.2020

Aplicația FREE NOW România a anunțat că a obținut aviz tehnic permanent pentru ridesharing de la Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor. FREE NOW este parte a celei mai mari platforme europene de mobilitate deținută de Daimler și BMW.

Aplicația FREE NOW România. Ordonanța de Guvern 49/2019

Cea mai nouă aplicație de taxi și ridesharing din România, lansată la finalul anului trecut, a parcurs într-un timp foarte scurt toate etapele necesare pentru conformarea la noua legislație de ridesharing introdusă în România prin OUG nr. 49/2019 privind activitățile de transport alternativ cu autoturism și conducător auto. Clever, parte din același grup, a obținut deja avizul tehnic, fiind prima platformă cu licență definitivă conform noii legislații.

Aplicația FREE NOW România. Ce spune conducerea companiei?

”Chiar dacă FREE NOW a intrat recent pe piața din România, am depus toate eforturile pentru asigurarea cât mai rapidă a cadrului de funcționare prevăzut de legislație, la fel cum s-a întâmplat și în cazul Clever. Astfel, cei peste un milion de români care au călătorit numai anul trecut cu FREE NOW și Clever pot folosi în continuare aceleași servicii de taxi și ridesharing cu care s-au obișnuit, fără nicio întrerupere”, a spus Anca Gherle, Public Affairs Manager la Clever / FREE NOW.

Aplicația FREE NOW România. Termen limită: 1 februarie 2020

Conform noii legislații, termenul limită pentru obținerea avizelor este de 1 februarie. Același termen se aplică și șoferilor de transport alternativ care trebuie să obțină, la rândul lor, o autorizație de funcționare de la agenția teritorială a Autorităţii Rutiere Române din judeţul sau municipiul de care aparțin.

”Șoferii pot veni să semneze contractul de afiliere la FREE NOW și să depună toate actele. Cei care încă nu au demarat procesul de obținere a autorizației trebuie să facă acest lucru cât mai rapid, obținerea tuturor documentelor putând dura chiar și câteva săptămâni. Dacă nu se încadrează în termen nu vor mai putea prelua comenzi începând din 1 februarie, iar fiecare zi în care nu vor putea lucra va însemna venituri considerabil mai mici pentru ei”, a mai spus Anca Gherle.

Aplicația FREE NOW România. Șoferi autorizați

La ora actuală, peste 60% dintre șoferii activi de transport alternativ pe platformele Clever și FREE NOW sunt autorizați conform legii și vor putea prelua comenzi și după 1 februarie. Compania oferă un bonus tuturor șoferilor care prezintă dosarul complet în această perioadă.

”Ne dorim ca toți sau aproape toți șoferii noștri de ridesharing să fie licențiați în termen, așa încât, chiar dacă nu există tarif dinamic atunci când cererea depășește oferta, pasagerii să nu aibă un timp mai mare de așteptare a comenzii sau dificultăți în a găsi o mașină”, spune Public Affairs Managerul Clever / FREE NOW.

30.000 de șoferi înregistrați

Platformele Clever și FREE NOW au în prezent peste 30.000 de șoferi înregistrați în toată țara pentru:

  • servicii de taxi
  • servicii de transport alternativ

Aceștia au realizat numai în 2019 peste 30 de milioane de curse.

Citește și Tarife roaming 2020. Anunțul făcut de ANCOM