Stiri: Agricultura

Aplicatia Inspectorul Padurii

Aplicaţia Inspectorul Pădurii. Anunţul făcut de Ministerul Mediului

10.02.2021

Aplicaţia Inspectorul Pădurii. Noua aplicație Inspectorul Pădurii va fi disponibilă astăzi, pe 10 februarie 2021. Aşadar, aplicația care asigură, pentru publicul larg, transparența în ceea ce privește trasabilitatea materialului lemnos, va fi disponibilă într-o nouă versiune pentru descărcare până cel târziu pe data de 10 februarie 2021.

Aplicaţia Inspectorul Pădurii. SUMAL 2.0

Vechea aplicație, care utilizează informații din SUMAL 1.0, și-a încetat funcționarea odată cu punerea în funcțiune a noului SUMAL. La ora actuală, echipa de dezvoltare lucrează împreună cu specialiștii Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor la armonizarea modului de prezentare a datelor la momentul interogării automate a SUMAL 2.0, precum și la testarea efectivă a aplicației.

Data lansării efective depinde de finalizarea procesului de testare, dar nu mai târziu de 10 februarie.

În această perioadă, orice transport de lemn asupra căruia există suspiciuni poate fi verificat prin apelarea sistemului unic 112. Operatorii vor verifica existența avizului și legalitatea transportului în baza de date a SUMAL 2.0. În plus, toți reprezentanții instituțiilor de control – gărzile forestiere, Poliția și Jandarmeria – care au drept de utilizare în modulul SUMAL Control, vor acționa în vederea asigurării respectării legii.

Aplicaţia Inspectorul Pădurii. O interfaţă nouă

Noua aplicație va beneficia de o interfață nouă și de îmbunătățiri în ceea ce privește experiența utilizatorului, față de versiunea precedentă. Funcționalitățile aplicației au fost stabilite prin HG nr. 497 din 25 iunie 2020.

Citeşte şi Prețuri apartamente noi 2021: Ce evoluție se va înregistra?